Afgan Kızı'nın Talebine Ret

Afgan Kızı'nın Talebine Ret

Ünlü 'Afgan kızı'nın kefaretle serbest bırakılması yönündeki talep mahkeme tarafından reddedildi...

Ajanslarda yer alan habere göre; National Geographic dergisine kapak olan fotoğrafıyla bilinen 'Afgan kızı' lakaplı Şerbet Gula'nın gözaltına alınmasının ardından kefaletle serbest kalma talebi reddedildi.

Savcı Muhsin Davar'ın yaptığı açıklamaya göre, Gula'nın Pakistan vatandaşlığını kanıtlayacak yeterli delile sahip olmaması nedeniyle, mahkeme kefaletle serbest kalma seçeneğini reddetti.

Gula'nın duruşma esnasında suçlamaları kabul etmeyerek, Pakistan kimliğini elde ederken sahtecilik yapmadığını savunduğu bildirildi.

Afganistan'ın İslamabad Büyükelçiliği'nce de yakından takip edilen dava ile ilgili olarak Pakistan İçişleri Bakanı Chaudhry Nisar Ali Khan, Gula'nın kefaletle serbest bırakılacağını söylemişti. National Geographic'e kapak olan fotoğrafında, keskin bakışları ve yeşil gözleriyle 1980'li yıllardaki Afgan savaşının ve mültecilerin tüm dünyaya yayılan simgesi haline gelen Gula, Pakistan Federal Soruşturma Ajansı (FIA) tarafından sahte kimlik bulundurduğu iddiasıyla geçtiğimiz hafta gözaltına alınmıştı. Pakistanlı yetkililer, Gula'nın suçlu bulunması halinde 14 yıl hapisle cezalandırılabileceğini belirtmişti.