AFAD'dan çok önemli açıklama!

AFAD'dan çok önemli açıklama!

AFAD'dan çok önemli açıklama!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Fuat Oktay, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sınır komşusu Suriye'de iç savaşın devam ettiğini, dış ülkelerden gelecek her türlü saldırıya karşı gerekli önlemleri aldıklarını belirtti. Geçen yılSuriye'de kimyasal silah kullanıldığını da hatırlatan Oktay, şöyle devam etti: Suriye sınırında çok gizli 'kimyasal' alarmı! "Şu anda ciddi bir kapasitemiz var. Yani herhangi bir risk oluşursa, biz hazırız. AFAD olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm yetkili kurum ve kuruluşları olarak burada her türkü risk analizlerini yaptık, gerekli tedbirlerimizi aldık. Hükumetimizin aldığı kararla tüm kurum ve kuruluşlarımızı hazır hale getirdik. Herhangi bir kimyasal saldırı riski olursa biz hazırız." Birçok ülkeden eğitim ve yardım talebi geliyor AFAD Başkanı Oktay, yaptıkları her türlü yardım çalışmasından dolayı dünyadaki bir çok ülkeden eğitim ve yardım talebi aldıklarını, talepleri karşılamaya çalıştıklarını belirtti.

"Kim olursa olsun, hangi ülkeden gelirse gelsin, biz yardım etmeye devam edeceğiz, bir ayrım gözetmeyeğiz" diyen Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanların sınırdaki gelişmelerle ve AFADtarafından yapılan yardımlarla ilgili dakika dakika bilgi aldıklarını anlattı.

Oktay, AFAD olarak dini, dili, milleti ve ırkı ne olursa olsun Türkiye'ye gelen bütün sığınmacılara yardım etmeyi sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.