Af Örgütünden Suud'a Çağrı

Af Örgütünden Suud'a Çağrı

Uluslararası Af Örgütü, yayınladığı bildiride, Suudi rejiminden insan haklarındaki ihlallere ve derhal cezaevlerinde kadınlar başta olmak üzere tutuklulara ve gözaltındakilere işkence uygulamasına son vermesini istedi.

Uluslararası Af Örgütü dün yayınladığı bildiride, kadın aktivistlerin kayıtsız şartsız serbest brakılmasını isterken çok sayda kadın aktivistin halihazırda cezaevlerinde işkence gördüğünü bildirdi. 

İnsan Hakları İzleme Örgütü  ve Uluslararası Af Örgütü'nün de aralarında olduğu 24 sivil toplum kuruluşu (STK) ise  Birleşmiş Milletlere (BM), Suudi Arabistan ile Myanmar ordusunun, yeniden ''utanç listesine'' eklenmesi çağrısı yaptı.

24 insan hakları örgütü ve STK'dan yapılan ortak açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Yemen'de çocukların ölümünden sorumlu tutulan Suudi Arabistan ile çocuk asker kullanan Myanmar ordusunu ''utanç listesi'' olarak da bilinen ''kara listeden'' çıkarmasından duyulan hayal kırıklığı ifade edildi.

Suudi Arabistan'ın, geçen sene Yemen'de 222 çocuğun sakat kalmasından sorumlu olmasına, Myanmar ordusunun da 200'den fazla çocuğu asker olarak kullanmasına rağmen BM'nin utanç listesinden çıkarıldığına işaret edilen açıklamada, Guterres'e, Suudi Arabistan ve Myanmar ordusunun yeniden ''utanç listesine'' eklenmesi çağrısı yapıldı. (Ajanslar)