Aegean Havayolları Filistinliler'den Özür Diledi

Aegean Havayolları Filistinliler'den Özür Diledi

Yunanistan'ın Aegean Havayolları, Filistinlilerin uçaktan indirilmesi olayı üzerine özür diledi...

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Yunanistan'ın Aegean Havayolları'nın, Atina'dan Tel Aviv'e hareket etmek üzere olan uçaktaki 2 Filistinli yolcunun, İsraillilerin talebiyle indirildiği için özür dilediği bildirildi. 

Filistin Kurtuluş Örgütü'nden (FKÖ) yapılan yazılı açıklamaya göre, Aegean Havayolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Dimitrios Gerogiannis, 2 Filistinli yolcuya yönelik "ırkçı tutum" nedeniyle FKÖ'ye özür mesajı gönderdi.

Gerogiannis, mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"Söz konusu olayda mürettebat olayı çözmek için bir buçuk saatten fazla uğraştı ancak başarılı olunamadı. Buna rağmen bir grup yolcunun, Filistinli yolcuların uçaktan indirilmesine neden olan gerekçelerinin geçersiz olduğunu itiraf ediyoruz. Böyle bir olay şirket tarihinde daha önce yaşanmadı. Şirket olarak bağlı olduğumuz ilkelerimizle taban tabana zıt olan ve çalışanlarımızın uyguladığı ayrımcılık ihtimalini reddetmekteyiz. Olay nedeniyle özür diliyoruz."

 Gerogiannis'in, bugün Filistin'in Atina Misyon Şefi Büyükelçi Mervan Tubasi ile bir araya geleceği ifade edildi.

FKÖ Genel Sekreteri Saib Ureykat da düzenlediği basın toplantısında, mesajın, yaşanan olaydan dolayı Filistin halkından özür mahiyetinde olduğunu belirtti.

Aegean Havayolları'nın bu ciddi olay karşısındaki ihtimamını takdir eden Ureykat, Filistin'in Atina Misyon Şefi Büyükelçi Mervan Tubasi'nin söz konusu meseleyi Gerogiannis ile görüşeceğini söyledi.

Ureykat, uçaktan inmesi gerekenlerin aslında Filistinliler değil onlarla aynı uçakta seyahat etmeyi istemeyen ırkçı İsrailliler olduğunu dile getirdi

Aegean Havayolları'na ait uçaktaki İsrailli Yahudi yolcular, pazar günü İsrail vatandaşı 2 Filistinli ile aynı uçakta uçmayı reddetmiş, bunun üzerine şirket görevlileri Filistinli yolcuları uçaktan indirmişti.