'Adıyaman'da 1 Asker Hayatını Kaybetti'

'Adıyaman'da 1 Asker Hayatını Kaybetti'

Adıyaman'da Türk Silahlı Kuvvetleri ile PKK arasında yaşanan çatışmada 1 askerin hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

Adıyaman'da Türk Silahlı Kuvvetleri ile PKK arasında yaşanan sıcak temas devam ederken, çatışmada bir askerin hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Konuyla ilgili henüz Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bir açıklama yapılmazken bölgede sıcak temasın devam ettiği bildiriliyor.

Adıyaman kırsalında arama çalışması yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı unsurlar bir süredir bölgede hareket halindeydi.

Adıyaman-Çelikhan karayolu üzerinde yapımı devam eden ve yüzlerce hektarlık alanı sulayacak Koçali Barajı inşaatında kullanılan iş makinelerinden 5'i, Haziran ayında PKK üyeleri tarafından ateşe verilmişti.

Jandarma Özel Harekat Timleri, saldırı sonrasında bölgedeki arama faaliyetlerini sıklaştırdı. Arama tarama faaliyetlerini Kömür Beldesi Kürk ve Derinsu mevkiinde yürüten jandarma ekiplerine, PKK mensupları tarafından uzun namlulu silahla taciz ateşinde bulunuldu. Jandarma saldırıya anında karşılık verdi. Jandarma ile PKK üyeleri arasında çıkan çatışma sonrasında bölgeye jandarma özel harekat timleri sevk edildi. Çok sayıda jandarma özel hareket timi, 6 kişi oldukları belirlenen grubun peşine düştü. Çıkan çatışmada 1 başçavuşun hayatını kaybettiği, 2 güvenlik görevlisinin de yaralandığı bildirildi.