Aden’deki Suudi Operasyon Odası Vuruldu

Aden’deki Suudi Operasyon Odası Vuruldu

Yemen ordusunun Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri subaylarının da yer aldığı Aden’deki operasyon odasını vurduğu bildirildi.

El Meyadin televizyonunun haberine göre Yemen ordusu ve Halk Komitelerinin operasyonunda Aden’deki Mansur Hadi yanlıları ve el-Kaide militanlarına destek veren çok sayıda subay öldürüldü.

Operasyonda öldürülen subaylardan birinin Birleşik Arap Emirlikleri’ne mensup olduğu belirtilirken ölenler arasında Suudi koalisyonuna üye Körfez ülkelerinin istihbarat görevlilerinin de olduğu bildirildi.

Mansur Hadi yanlıları ile el-Kaide militanlarının geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerine ait savaş uçakları ve savaş gemilerinin desteği ile başlattığı saldırı sonrasında Aden kentinin bazı hassa bölgelerinin ele geçirildiği bildirilmişti.

Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam ise önceki gün el-Mesire televizyonuna yaptığı açıklamada Mansur Hadi yanlıları ile el-Kaide militanlarının verilen hava desteğine rağmen sadece birkaç kilometrekarelik bir alanı ele geçirebildiğini belirtmiş Yemen ordusu ile Halk Komitelerinin geniş çaplı bir operasyon başlatacağını söylemişti.

YDH