ADD fişleme merkezi

ADD fişleme merkezi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık’ın hızını alamayıp “dava arkadaşları”nı da fişlediği ortaya çıktı.

Trakya Üniversitesi'nde bölüm başkanı iken eğitim verdiği öğrencileri, ardından da "AK Parti kadrolaşması" diyerek bürokratları fişleyen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık'ın hızını alamayıp "dava arkadaşları"nı da fişlediği ortaya çıktı. 

ŞUBE MENSUPLARINA AĞIR ELEŞTİRİLER
Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi kimliğiyle ADD İstanbul Şubesi'ni incelemeye alan ADD Onursal Başkanı Saltık'ın, hazırladığı dört sayfalık "gizli" ibareli raporda, şube mensuplarına ağır eleştiriler yönelttiği belirlendi. Raporunda öncelikle, ADD İstanbul şubesini önceden haber vermeden teftiş ettiğini anlatan Saltık, daha sonra da İstanbul ilçe şubelerinin temsilcileri ile bir araya geldiğini ve hepsinin de İstanbul şubesinden şikayetçi olduklarını belirlediğini ifade etti.

PAŞA ADD'YE COŞMUŞ
Raporda, daha sonra şu ifadelere yer verildi: "13 Mayıs 2002 günü saat 11.40'ta, önceden haber verilmeden, ADD İstanbul Merkez Şubesi'nin Galatasaray'daki bürosuna gidildi. Şube sekreteri Yadigar Dündar gelmediğinden, şifreli olan, eski ve harap görünümlü bilgisayardan yararlanılamadı. Şube binası son derece bakımsız, harap ve dökülen bir durumdadır. Bu durum üzüntü verici olup, İstanbul gibi dev bir kentin merkez şubesine yakışmamaktadır. Oysa, Aralık 2000'de, GYK olarak 1. Ordu Komutanı Sn. Org. Necdet Timur'u ziyaretimizde, -ki o zamanki ve şimdiki genel başkanımız ve genel yazmanımız da bulunmuşlardı- biz Marmara Bölgesi sorumlusu olarak söz alıp derneğin bina olarak boya vb. kapsamlı bir bakım ile bilgisayar dahil büro gereçleri donanımına gereksinim olduğunu belirterek desteklerini rica ettiğimizde, Sn. Komutan 'memnuniyetle' yanıtını vermişlerdi. Çıkışta da şube başkanı Bilge Bilgiç'i ayrıca uyararak, 1-2 gün içinde nelerin gerektiğini saptayarak bir çiçekle komutanı ziyaret ederek bu sorunu çözmelerini bir kez daha ısrarla anımsatmıştım. Aradan geçen 1.5 yılda bu ziyaret yapılmamış, komutan da emekli olmuştu."
Prof. Ahmet Saltık tarihler, yerler belirterek İstanbul'da neler yapıldığını en ince detayına kadar anlatıyor.

HAYATI FİŞLEME
Ahmet Saltık'ın ADD nezdinde kullanılmak üzere hazırladığı bir başka fişleme de bürokratlarla ilgili. AK Parti iktidarının kadrolaştığı iddiasını bürokrasideki kimi isimler üzerinden açıklamaya çalışan Saltık'ın kadrolaşmaya örnek gösterdiği bazı isimler ise şöyle: Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şaban Şimşek (Bakan Hüseyin Çelik'in Van 100. Yıl Üniversitesi'nden okul arkadaşı.) / Ziraat Bankası Murahhas Azası Nur Zahit Keskin (Bankacı olma şartını taşımıyor.) / Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü İrfan Aycan (AK Parti Ankara Milletvekili Sait Yazıcıoğlu'nun A.Ü. İlahiyat Fakültesi dekanlığı yaptığı dönemdeki yardımcısı.) / ERDEMİR Başkanvekili Abdullah Şener (Başbakan Yrd. Abdüllatif Şener'in kardeşi) / TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman (Tayyip Erdoğan'ın yakın dostu) / Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdür Vekili Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu (Erdoğan'ın arkadaşı) / Kültür Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen (İmam Hatip Lisesi çıkışlı) / Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Ülker Güzel (Hasan Celal Güzel'in eşi) / Karayolları Genel Müdürlüğü'ne atatan Sabri Erbakan (kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın yeğeni) / AYCELL Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Topal (AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı) / AYCELL Denetim Kurulu Üyesi M. Nuri Karaman (FP Ankara milletvekili adayı) / Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne vekaleten atanan Nesrin Yılmazcan (AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Yılmazcan'ın eşi.) / Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdür Yardımcısı Kemal Güven Önder (63 yaşında. Ali Coşkun'un eşinin yeğeni.)