Aday başvuruları YSK'ya gönderildi

Aday başvuruları YSK'ya gönderildi

TBMM Başkanlığı, cumhurbaşkanlığı adaylığı başvurularını Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) iletti.

BMM Başkanlığı, kendisine yapılan cumhurbaşkanı adaylığı başvurularına ait bilgi ve belgeleri, YSK'ya göndermesi gereken son tarih olan 4 Temmuz'u beklemeden, pazartesi ve salı günleri gönderdi.
CHP ve MHP'nin, başvuruların ilk günü 29 Haziran Pazar günü, ortak adayları Ekmeleddin İhsanoğlu'na dair yaptığı başvurusu, 1 Temmuz'da YSK'ya iletildi.
TBMM Başkanlığı'na dün de iki başvuru oldu. İlk olarak AK Parti Grup Başkanvekilleri, Genel Başkan, Başbakan ve İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan'ı aday gösteren 311 imzalı dilekçeyi; daha sonra da HDP Grup Başkanvekilleri, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ı aday gösteren dilekçeyi Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e sundu.
TBMM Başkanlığı, yapılan bu iki başvuruyu da dün YSK'ya gönderildi.
YSK, son başvuru tarihi 3 Temmuz'un ardından cumhurbaşkanı adaylık başvurularını 5 Temmuz Cumartesi günü incelemeye başlayacak.
Tespit edilen eksikliklerin tamamlanmasına ilişkin yazılı bildirimde bulunulması halinde cumhurbaşkanı adayları, YSK'ca belirlenen bilgi ve belge eksikliklerini, en son 7 Temmuz Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar tamamlayacak.
Eksikliklerin tamamlanmasının ardından cumhurbaşkanı geçici aday listeleri, Resmi Gazete'de 8 Temmuz Salı günü yayımlanacak ve itirazlar başlayacak.
Kaynak: AA