Adalet ve Özgürlükler Platformu 17. Buluşması

Adalet ve Özgürlükler Platformu 17. Buluşması

İslam’ın Adalet hedefini gözeterek, her türlü zulüm ve ifsada karşı mücadele etmek amacıyla, devletten ve siyasal iktidardan bağımsız sivil bir mücadele hattını oluşturmak amacıyla bir araya...

ADALET VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU 17. BULUŞMASI
17-18 Mayıs 2014, Konya
İslam’ın Adalet hedefini gözeterek, her türlü zulüm ve ifsada karşı mücadele etmek amacıyla, devletten ve siyasal iktidardan bağımsız sivil bir mücadele hattını oluşturmak amacıyla b
ir araya gelen yerel dernek ve platformların çatı kuruluşu olan Adalet ve Özgürlükler Platformu, 17. Buluşmasını 17-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirmiştir.
İki gün süresince yapılan istişarelerde ülkemizde ve bölgemizde yaşanan son süreçler farklı görüşler, eleştiri ve öneriler ile birlikte değerlendirilmiştir. Sonuçta ortaya çıkan ortak kanaatler, aşağıdaki şekilde ifade edilmiş ve kamuoyuyla paylaşılması uygun bulunmuştur:

SONUÇ BİLDİRGESİ
* Soma’daki faciada ölenlere rahmet geride kalanlara sabrı cemil hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz. Soma’daki bu olayın ihmal, sabotaj vb ihtimallerinin araştırılarak, sorumlularının ortaya çıkarılması gerekmektedir. Tekrarın yaşanmaması için gerekli düzenlemeler yapılmalı, tedbirler alınmalıdır. İnsan hayatının, emek ve alınterinin kapitalist politikalara kurban edilmesine engel olunmalıdır. Kapitalizmin sömürü çarkları arasında mazlumların ezilmesine müsade edilmemelidir.
* Son süreçte yaşanan iç çatışmaların ve siyasi krizlerin yalnızca iç siyasi dinamiklerle açıklanması yeterli değildir. Küresel emperyalizme, siyonizme ve onların hesaplarına karşı uyanık olunmalıdır. Hassasiyet ve zaaflarımız, küresel politikaların gerçekleşmesinin malzemesine dönüştürülmemelidir.
* Siyasal gündeme faş edilmiş tape ve benzeri uygulamaları ahlaki bulmuyoruz. Bununla birlikte kamuoyuna yansımış bu iddiaların her açıdan araştırılmasını talep etmekteyiz. İftira veya gerçekliklerinin bir an önce ortaya çıkarılmasını istemekteyiz. Ortaya çıkan bu sonucun gereğinin bir an önce çıkarılmasını talep etmekteyiz. Bu iddiaların üzerlerinin örtülmesini de ahlaki bulmamaktayız.
* Sivil kuruluşların, siyasi iktidarların ya da kirli güç odaklarının aracı haline gelmesini doğru bulmamaktayız.
* Uzunca bir dönemdir gündemde olan ve son günlerde tesirini çok daha yakından hissettiğimiz sekülerleşme, Müslüman toplumlar için güçlü ve zorlu bir imtihan olarak karşımızda durmaktadır. Sekürleşmenin etkileri siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda yoğun bir şekilde hissedilmektedir. Buna karşı baki olan ahiret yurdunun öncelenmesini, yeryüzünde bulunduğumuz sürede ise tevhid ve adalet eksenli bir anlayışın ve hayat tarzının sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz.
* Küresel istikbara ve zulme karşı daimi mücadelemiz iç gündemlerimizden uzak kalmamızın sebebi olamaz. Gündelik sorunlara karşı takındığımız tutumlar, mücadelemizin önünde engel değildir, tamamlayıcı bir parçasıdır.
* Zulüm bitene kadar mücadelemiz kesintisiz bir şekilde devam edecektir.
ADALET VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU
Katılımcı İller: Adana, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Konya, Sakarya , Tokat