Adalet Bakanlığı'ndan El Kaide Açıklaması

Adalet Bakanlığı'ndan El Kaide Açıklaması

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün El Kaide terör örgütüne ilişkin bilgi talebi, soruşturma ve kovuşturma içeriğine ilişkin olmayıp, istatistiki verilere yönelik bir taleptir" denildi.

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün, El Kaide terör örgütüne ilişkin bilgi talebinin, soruşturma ve kovuşturma içeriğine ilişkin olmadığı, istatistiki verilere yönelik olduğu bildirildi.

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, bazı medya organlarında "Adalet Bakanlığından Savcılara Talimat: El Kaide Dosyalarını Bildirin" ve "El-Kaide Merakı" başlıklarıyla haberler yayımlandığı belirtildi.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünce, 21 Aralık 2011 tarihinde yayınlanan 5/1 nolu genelgede, 'Suç ve adalet politikasını oluşturmak, mevzuat yetersizliğine ve aksaklığına ilişkin inceleme ve araştırmaları yapmak, örgütlü suçlara ilişkin işlemleri takip etmek amacıyla Genel Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Örgütlü Suçlar Takip Bürosu görevine devam etmektedir' ifadesiyle, 'Devlet düzeni aleyhine işlenen suçlar ve örgütlü suçlarla ilgili verilerin zamanında ve eksiksiz olarak Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne intikalinin sağlanması' hususları yer almaktadır. Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün El Kaide terör örgütüne ilişkin bilgi talebi, soruşturma ve kovuşturma içeriğine ilişkin olmayıp, istatistiki verilere yönelik bir taleptir."