Adalet Bakanı'ndan Flaş Gülen Açıklamaları

Adalet Bakanı'ndan Flaş Gülen Açıklamaları

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in iadesi için kırmızı bültenin şart olmadığını ve hükümetin siyasi kanallardan da iadeyi talep edebileceğini açıkladı.

Bozdağ, Yenişafak gazetesine verdiği röportajda paralel yapı, Fethullah Gülen'in iadesi ve sonraki süreç hakkında açıklamalarda bulundu.

KIRMIZI BÜLTEN ŞART DEĞİL

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in idadesi konusunda son dönemde bir çok tartışma yaşanırken Erdoğan'ın bu yönde yaptığı açıklama sonrası neler olacağı konusunda açıklamalarda bulundu. Bozdağ,''Kırmızı bülten bir suçlunun uluslar arası düzeyde aranması, yakalanması ve akabinde iade edilmesi amacıyla interpole, ülkelerin talebi üzerine, interpol genel sekreterliği tarafından çıkartılarak 190 üye ülkeye dağıtılan önemli bir bülten çeşididir'' dedi.

''KIRMIZI BÜLTEN TALEBİ İÇİN...''

''Bir tutuklunun ya da hakkında yakalama kararı çıkartılan bir kimsenin görüldüğü yerde yakalanıp iade edilmesini belirten bültendir. İnterpolden kırmızı bülten talebinde bulunulabilmesi için öncelikle bu kimse hakkında mahkemelerce verilmiş bir tutuklama kararı ya da şahsın mahkum edilip cezası kesinleşmişse hükmedilen cezanın infazının temini için savcılıkça çıkarılmış yakalama müzekkeresinin bulunması gerekir.

''HÜKÜMET SİYASİ KANALLARDAN İADESİNİ TALEP EDEBİLİR''

''Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılması; ancak adli bir süreçte verilecek kararla olabilir. Bunun dışında, hükümet siyasi kanallardan da iadesini talep edebilir. Buna bir mani hal de bulunmamaktadı