Acılı Babadan Metanetli Duruş!

Acılı Babadan Metanetli Duruş!

DHKP-C'nin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden ve bugün memleketi Giresun'da toprağa verilen 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu herkesin yüreğini dağlayan konuşma yaptı.

Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu, oğlu Burak Can'ın askerlik görevini 3 ay önce tamamladığını hatırlattı.
"Benim dört oğlum var dördü de feda olsun bu vatana" diyen Karamanoğlu, şöyle konuştu:
ÜLKEMİZİ KARIŞTIRANLARIN YANLARINA KALMAYACAK
"Sağolsun devletimiz her türlü imkanı sağladı, sahip çıktı. Böyle acı olaylar istemiyorduk ama takdir-i ilahi böyleymiş, oldu. Olmasa daha iyiydi. Bu Türkiye'de yaşayan insanların hepsi bizim kardeşimiz, biz kimseyi ayırt etmiyoruz. Alevisi de insan Türk, Sunnisi de Türk. Biz kimseyi ayrı gözle görmüyoruz ama dışarıdan gelen provokasyonlar Türkiye'yi karıştırmak için ellerinden gelen her türlü gayreti yapıyorlar ve yaptılar, benim oğlumu feda aldılar. Allah'ın yanında. Yanlarına kalmayacak."

NE İSTİYORLAR BU MİLLETTEN BU DEVLETTEN
Karamanoğlu, savaşmadıklarını, savaş istemediklerini, huzur istediklerini dile getirerek, "Türkiye'de İstanbul gibi bir yerde şu anda huzurumuz kaçtı, huzur kalmadı. Ne istiyorlar bu devletten, bu milletten ne istiyorlar? İstedikleri gaye nedir, çıksın açıklasınlar, biz de ona göre önlemimizi alırız. Ne yapacaksak yapacağız. Yazık günah değil mi bu gençlere" diye konuştu.
Baba Karamanoğlu, başka babaların canının yanmasını istemediğini belirtti.
OĞLUYLA SON ANLARINI ANLATTI
Karamanoğlu, olayın gerçekleştiği akşam, evde akşam yemeğine geldiğini anlatarak, şunları kaydetti:
"Oğlum işten geldi, ben yemeği yemiştim. 'Baba nasılsın' dedi, 'sağol oğlum' dedim. 'Bir şey diyor musun, ben dışarı çıkıyorum' dedim, 'tamam baba' dedi. Dedim ki 'oğlum dışarılarda olaylar var, bizim çevremiz bize pek gelemiyorlar, yukarılara pek gitme' dedim. Ana caddeye yakın benim ev, 'tamam baba' dedi, ben aşağıya indim. Peşimden yemeği yiyor, o da aşağı iniyor, ana caddenin kenarında arkadaşlarıyla olayları izliyorlar. Olayların olduğu yere de 300 metre var. Arkadaşlarıyla diyorlar ki 'yaklaşalım bakalım bunların dertleri ne', yürüyerek gidiyorlar."
SAĞLA SOLLA İLİŞİĞİ OLMAYAN BİR ÇOCUK
Oğlu Burak Can'ın evden çıkışı, yaralanması ve ölmesinin yarım saatte gerçekleştiğini söyleyen Karamanoğlu, "Benim oğlumun siyasi bir problemi yok, üç ay oldu askerden geleli. Sağla, solla ilişiği olmayan bir çocuk. İşiyle gücüyle uğraşan bir çocuk. Bir hiç uğruna kalabalığın içinde mermiyi atıyorlar. Işıklar sönük, lamba yok, zifiri karanlık, topluluk geliyor bin kişiden fazla, her tarafı tahrip ederek, sağı solu yıkarak, en son geliyorlar, geldikleri yer zaten onlardan ileri geçemiyorlar. Orada tıkanınca bir daha silaha davranıyorlar" ifadelerini kullandı.