Acı Tesadüf Kudüs İle Mavi Marmara ...

Acı Tesadüf Kudüs İle Mavi Marmara ...

İşgalci siyonist İsrail rejiminin Mavi Marmara'ya yönelik saldırısı kadar Mavi Marmara davasının düşürülmesi de yürekleri sızlatmıştı.Davanın düşürüldüğü tarih ise dikkat çeken bir nokta olmuştu.

Zalim İsrail güçlerinin Filistin'e yardım götürmek isteyenlere yönelik gerçekleştirdiği katliamın üzerinden 10 yıl geçti. İşgalci siyonist İsrail güçlerinin Mavi Marmara'ya saatlerce süren saldırısında silahsız insanlara kurşunlar sıkılmış ve tam anlamıyla bir katliam yaşanmıştı. Uluslararası karasularında gerçekleştirilen vahşi katliamda 10 Müslüman kardeşimiz şehit edilmişti.

İşgalci siyonist İsrail rejiminin Mavi Marmara'ya yönelik saldırısının ardından siyonist katillere yönelik davalar açılmıştı. Mazlumlar için bir umuda dönüşen Mavi Marmara davası Türkiye ile işgalci siyonist İsrail rejimi arasında gerçekleştirilen anlaşmanın sonucunda düşürülmüştü. Mavi Marmara davasının düşürülmesi İsrail rejiminin Mavi Marmara'ya yönelik saldırısı kadar vicdanları yaralamıştı.

KUDÜS İLE MAVİ MARMARA DAVASI AYNI GÜN DÜŞTÜ
Türkiye ile İsrail rejimi arasında gerçekleştirilen anlaşmanın bir neticesi olarak Mavi Marmara davasının düşürüldüğü tarih acı bir tesadüfe yol açtı. Asırlarca Osmanlı Devleti'nin idaresinde bulunan Kudüs 9 Aralık 1917 tarihinde düşmüştü. Söz konusu tarihte işgalci İngiliz general Edmund Allenby Kudüs'e giriş yapmıştı.

 

9 Aralık 1917 tarihinin üzerinden neredeyse bir asır sonra aynı gün Mavi Marmara davası düşürüldü. Acı bir tesadüf ile birlikte yine bir 9 Aralık günü Müslümanların onurunun zedelendiği bir olay yaşanmış oldu.