"Abluka Devam Ederse İşgalci İsrail Bedelini Öder"

"Abluka Devam Ederse İşgalci İsrail Bedelini Öder"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kaldırılması ve ateşkes sağlanması çabalarını engelleme girişimleri konusunda uyarıda bulundu.

slami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kaldırılması ve ateşkes sağlanması çabalarını engelleme girişimleri konusunda uyarıda bulundu.

El-Hayye, Filistin Yönetimi’nin Mısır ve Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen çabaları boşa çıkarmaya çalıştığını söyledi.

Ablukanın devam etmesinin bedelini işgal rejiminin ödeyeceğini kaydeden El-Hayye, Filistinli grupların BM ve Mısır’ın gözetiminde işgal rejimiyle ateşkes sağlanması için yürüttükleri görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

El-Hayye, uzlaşı görüşmelerinin yeniden başlaması için Kahire’yi ziyaret hazırlıkları olduğu yönündeki haberleri ise yalanladı.

“Filistin El-Yevm” kanalına konuşan El-Hayye, Mısırlıların bir ara ateşkes ve uzlaşı dosyalarını birbirine bağladıklarını, ateşkesin uzlaşıya bağlanmasının Filistin Yönetimi’nin talebi olduğunu söyledi.

Filistin Yönetimi’nin uzlaşı şartlarının kabul edilmeyeceğini bildiğini ifade eden El-Hayye, “Filistin Yönetimi’ne göre Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın devam etmesi milli bir talep haline geldi” dedi.

 

 

Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi