ABD’ye Vize Misillemesi ve Türkiye İçin Makul Bir Bölünme Teklifi

ABD’ye Vize Misillemesi ve Türkiye İçin Makul Bir Bölünme Teklifi

Bu ülkede camiler, cemevleri, Atatürk büstleri; çarşaflı-çarşafsız, sarıklı-sarıksız hemen herkes ve her şey hedef olmuş ve amma İncirlik Üssü'ne hiç dokunulmamıştır...

 

Mücahit Gültekin

Bu ülkede camiler, cemevleri, Atatürk büstleri; çarşaflı-çarşafsız, sarıklı-sarıksız hemen herkes ve her şey hedef olmuş ve amma İncirlik Üssü'ne hiç dokunulmamıştır. Bu ülke; Sivas olayları, Maraş olayları, Madımak olayları, Gazi olayları, köy boşaltmalar, faili meçhuller, işkenceler, darbeler, gözaltında adam kaybetmelerle baştan sona yangın yerine dönmüş ve amma İncirlik Üssü'nün 1951'den bu yana çakıl taşı yerinden oynamamıştır.

 

Missouri Gemisi'yle gelen ABD'li bahriyelilere ülkemizin kızları servis edileli 72 yıl oldu.

Amerikalı bir çavuş İzmir'de küçük bir çocuğa tecavüz edeli 61 yıl oldu.

Yarbay Allen Morrison jeep'iyle 11 Türk askerini ezip birinin ölümüne sebep olduktan sonra ABD Hükümeti tarafından bir adaya tatile gönderileli 58 yıl oldu.

MİT Başkanı Ahmet Salih Korur, Yassıada'da MİT mensuplarının maaşlarını CIA'dan aldığını deşifre edeli 57 yıl, bu deşifre Uğur Mumcu tarafından ifşa edileli 30 yıl oldu.

Türkiye, Küba Krizi'nde ABD tarafından Rusya'nın önüne yem olarak atılalı 55 yıl oldu.

ABD Başkanı Johnson, İsmet İnönü'ye (mealen) "Kıbrıs'a harekat düzenlerseniz, oyarız." diyeli 53 yıl oldu.

Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil "12 Mart Muhtırasının arkasında CIA var." diyeli; CIA Başkanı Helms "Evet, 12 Mart'ı hazırlayan oluşumları, biz ajanlarımız aracılığıyla düzenledik." diyeli 44 yıl oldu.

New York Post "Türkiye haşhaş ekimine devam ederse, B 52 uçaklarıyla Türkiye'ye napalm bombası atalım." diyeli 43 yıl oldu.

78 milyon dolar tutarındaki parası ödenmiş silahlar da dahil, ABD'nin Türkiye'ye Kıbrıs çıkarması sebebiyle silah ambargosunu uygulamaya koyalı 42 yıl oldu (Türkiye bu ambargoya o yıllarda Türkiye'deki bütün ABD üs ve tesislerindeki faaliyetleri durdurma kararı alarak cevap verdi. Arkasından yokluk günleri başladı; içeride terör ve kaos tırmandı. Ardından 1980 darbesi geldi. Türkiye'ye üçüncü kez balans ayarı yapıldı).

Kurmay Albay Sabahattin Savaşman, CIA adına casusluk yaparken suçüstü yakalanalı 40 yıl oldu.

TIME, 1980 darbecisi Evren'i "bizim oğlan" moduyla kapağa taşıyalı 37 yıl oldu.

"Çekiç Güç" Türkiye'ye yerleşeli 26 yıl oldu.

Türk TCG Muavenet Gemisi'nin, ABD Saratoga Uçak Gemisi'nden atılan Sea Sparrow füzeleriyle vurulması sonucunda 18 asker yaralanıp, 5 asker hayatını kaybedeli 25 yıl oldu. 

ABD Dışişleri Bakanı Warren Christhopher imzalı "Erbakan'ı düşürün." emrinin yer aldığı kripto, ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği'ne gönderileli 21 yıl oldu.

Fethullah Gülen ABD'yi mesken tutalı 18 yıl oldu.

Irak'ın Süleymaniye kentinde 4 Temmuz günü (ABD Bağımsızlık günü) 11 Türk askerinin başına ABD'li askerler tarafından çuval geçireli 14 yıl oldu.

Michael Rubin "Türkiye'de darbe ihtimali yüksek." diye yazalı; ABD'nin eski Türkiye Büyükelçileri Marc Edelman ve Morton Abromowitz "Erdoğan istifa etmelidir." çağrısı yapalı 18 ay oldu.

Foreign Affairs "Ordu askeri darbe yapabilme kapasitesine sahip." diye yazalı 16 ay oldu.

İncirlik'ten kalkan uçaklar Ankara'yı bombalayan uçaklara yakıt ikmali yapalı; ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, FETÖ'cü darbeciler için "Müttefiklerimiz tutuklandı." diyeli 14 ay oldu.

ABD Başkan'ı Trump PYD'ye silah yardımını onaylayalı 152 gün, New York Bölge Savcılığı "Dokuz şüpheli, İran'a yapılan uluslararası finansal transferler konusunda ABD hükümeti yetkililerine yalan söylemekle suçlanıyor." açıklamasını yapalı 32 gün, ABD Büyükelçiliği Türkiye vatandaşlarının vize işlemlerini askıya alalı 14 saat oldu.[1]

*

Bütün bunlardan sonra bilmeyen biri zanneder ki, Türkiye'de ne Amerika ne de Amerikancılar nefes alamaz, sokaklarda dolaşamaz.

Alakası yok.

Çünkü, içimizdeki Amerikancılar bu ülkeyi milyon sebeple milyon kere bölmüş ve her bölünme yukarıda anlattığımız tarihi görünmez kılmıştır.

Çünkü içimizdeki Amerikancılar bu ülkeyi her başını kaldırdığında "ekonomiyle" korkutmuş, dolarsız kalmaktansa onursuz kalmaya razı etmiştir.

*

Bu ülkede bölünmenin her türü yaşanmıştır;

CHP'li-DP'li, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Sağcı-Solcu, Ülkücü-Komünist, Laik-Antilaik, Kemalist-Şeriatçı, Selefi-Tarikatçı, Kur'ancı-Hadisçi, Kadın-Erkek...

Ama bir defa olsun bu ülke Amerikancılar ve Antiemperyalistler olarak ayrışmamıştır.

Bu ülkede camiler, cemevleri, Atatürk büstleri; çarşaflı-çarşafsız, sarıklı-sarıksız hemen herkes ve her şey hedef olmuş ve amma İncirlik Üssü'ne hiç dokunulmamıştır. Bu ülke; Sivas olayları, Maraş olayları, Madımak olayları, Gazi olayları, köy boşaltmalar, faili meçhuller, işkenceler, darbeler, gözaltında adam kaybetmelerle baştan sona yangın yerine dönmüş ve amma İncirlik Üssü'nün 1951'den bu yana çakıl taşı yerinden oynamamıştır.

Bu ülkenin kozmik odası dahil girilmedik, Meclis dahil kurşunlanmadık yeri kalmamıştır; yalnız İncirlik istisna. Oranın kılına zarar gelmemiştir. 

Ivır-zıvır hemen her şeyden bölünme sebebi var edecek kadar bölünme tutkunlarına söylüyorum; "Vize misillemesi ABD düşmanlığına dönüşmemeli" diyenlere, "Türkiye'nin Batı'da hiç dostu kalmadı." diye hayıflananlara, "Dolar yükseldi, ekonomi mahvolacak, batıyoruz." diye çığlık atanlara söylüyorum:

Eğer az da olsa insanlık onurunuz varsa,

Biraz olsun şeref ve haysiyetiniz kaldıysa,

Eğer ruhlarınız kararmamış, vicdanlarınız körelmemişse,

Eğer yukarıda saydıklarımdan her hangi biri sizin canınızı acıtmış, onurunuza ve kanınıza dokunmuşsa,

Buyrun bu ülkeyi/bölgeyi Amerikancılar ve Antiemperyalistler olarak bölelim.

Önce Amerika'yı ve Amerikan üslerini ülkemizden/bölgemizden kovalım. Önce şu İsrail'in defterini dürelim. Görelim bakalım ses nereden geliyor? Kimin canı yanıyor, kim vıyaklıyor?

Şahsen ben bölünmeye inananlardanım.

"Herkese barış, esenlik ve mutluluk" dileyen yılbaşı mesajı mongolluğunda yaşamaya karşıyım.

Bölüneceksek adam gibi bölünelim; insan gibi.

Onurumuzla, şerefimizle bölünelim.


[1] Yazının yazıldığı saat itibariyle.

 

islamianaliz