ABD'ye 'IŞİD'e yardım etmeyin' çağrısı

ABD'ye 'IŞİD'e yardım etmeyin' çağrısı

Irak Parlamentosu'nda görev yapan ve Mukteda el-Sadr grubunun milletvekillerinden Hüseyin el-Şerifi, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), IŞİD'e askeri yardım yaptığını ileri sürdü. Şerifi, Irak hükümeti ve uluslararası topluma, "ABD'ye ait helikopterl

Irak Parlamentosu'nda görev yapan ve Mukteda el-Sadr grubunun milletvekillerinden Hüseyin el-Şerifi, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD),  IŞİD'e askeri yardım yaptığını ileri sürdü. Şerifi, Irak hükümeti ve uluslararası topluma, "ABD'ye ait helikopterlerin IŞİD militanlarına havadan silah ve mühimmat desteğini durdurun" çağrısında bulundu.

Şerifi, Meclisteki Ahrar Grubu adına yaptığı yazılı açıklamada, "Irak ordusu ve gönüllü savaşçıların IŞİD'e karşı yürüttüğü mücadelenin başarıyla sonuçlanmasını çekemeyen ABD yönetiminin bu tutumu şaşırtıcı değil" dedi.

Irak hükümeti ve uluslararası toplumun, ABD tarafından IŞİD'e giden silah desteğinin durdurulması için müdahil olması gerektiğini belirten Şerifi, IŞİD'e yapılan yardımın mutlak suretle kesilmesinin şart olduğunu sözlerine ekledi.
Geçtiğimiz hafta içinde ABD'ye ait helikopterlerden, Selahaddin kentinde IŞİD militanlarına havadan silah ve mühimmat paketleri atıldığı öne sürülmüştü. Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı da iddiaları kısmen doğrulayarak, "IŞİD'in kontrolündeki bölgeye yanlışlıkla düşen bazı silah ve tıbbi malzemelerin vurularak imha edildiğini" açıklamıştı.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği ise, söz konusu iddiayı yalanlayarak, ABD savaş uçaklarından Selahaddin'e bağlı Beled ilçesinin El-Hadira bölgesinde IŞİD militanlarına askeri yardım atıldığına yönelik basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ileri sürmüştü.

AA