Abdulmelik Husi: Tekfirciler ABD’nin maşası

Abdulmelik Husi: Tekfirciler ABD’nin maşası

Yemen’deki Ensarullah Hareketi’nin Lideri Abdulmelik Husi, tekfircilerin ABD’nin maşası olduğunu belirterek, Yemen halkının bunlara daha fazla tahammül edemeyeceğini söyledi.

YDH- Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik Husi, Aşura münasebetiyle yaptığı ve el-Menar televizyonu tarafından canlı olarak yayımlanan konuşmasında tekfircileri, İslam’a içeriden darbe vurmak için ortaya çıkarılmış bir proje olarak niteledi.

Hz. Hüseyin’in en iyi mücadele modeli olduğunu belirten Abdulmelik Husi, halkı Hz. Hüseyin öğretilerine dönmeye çağırdı ve “Halkın yüce değerleri hayatına tatbik edebilmesi için doğru modellere ihtiyacı var” dedi.

Mescid-i Aksa’da yaşanan gelişmelere dikkat çektikten sonra bölgede Müslüman toplulukları bölünmeye ve parçalanmaya sürükleyen tekfircilik tehlikesini vurgulayan Abdulmelik Husi, “Tekfirci unsurlar zalimlerin ve başta ABD olmak üzere İslam düşmanlarının İslam ümmetinin vahdetini içeriden hedef alan bir maşasıdır” dedi.

Konuşmasında Yemen’in iç sorunlarına da değinen Husi, yaşanan siyasi sorunların ülkeyi parçalanmaya doğru götürdüğüne dikkat çekti ve ülkedeki yetkililerin tümüne yazılı birer mesaj göndererek siyasi sorunlarla ve güvenlik problemleri ile ilgili uyarılarda bulunduğunu söyledi.

Abdulmelik Husi, Yemen ordusunun zayıf olmadığını belirterek “Yemen ordusu yeterli güce sahiptir, sorun siyasi iradenin olmamasıdır. Cumhurbaşkanı ve diğer yetkililer, güvenliği komisyonlara terk etmişler, bu da onların sorumluluk üstlenmek istemediğini gösteriyor” dedi.

Dr. Muhammed Mütevekkil’in Yemen Cumhurbaşkanının terörle mücadele konusunda sorumluluk üstlenmemesinden dolayı tekfircilerin kurbanı olduğunu belirten Husi, cumhurbaşkanını sorumluluk üstlenmeye davet etti ve halkın buna daha fazla tahamül etmeme yönünde karar alabileceği uyarısında bulundu.

Abdulmelik Husi, Yemen cumhurbaşkanını başkalarının elinde bir araç olmaması için uyardıklarını belirterek “Yemen halkı ne Güvenlik Konseyi’nden ne Körfez ülkelerinden ne de başkalarından korkar” dedi ve hiç kimsenin Yemen halkını devrimin kazanımlarından uzaklaştıramayacağını söyledi.

Halk Komitelerine her türlü ihtimale hazırlıklı olarak savaşma kapasitesini geliştirmesi için çağrıda bulunan Husi, liderliğini yaptığı Ensarullah’ın da ülkenin birlik ve bütünlüğünün korunmasını dini ve ulusal bir görev olarak gördüğünü söyledi.