Abdulmelik El-Husi: Blackwater Saflarında Ölenler Şehit  Olamaz

Abdulmelik El-Husi: Blackwater Saflarında Ölenler Şehit Olamaz

Husi Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik Bedrettin El-Husi, şehitler günü münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Husi Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik Bedrettin El-Husi, şehitler günü münasebetiyle bir konuşma yaptı. Amerika ve İsrail'in başını çektiği şer odaklarının ahlaken iflas ettiklerini ve nasihatten anlamadıklarını belirten El-Husi,  Suud'un, IŞİD'in ve El-Kaide'nin bu şer odaklarının oyuncağı olduğunu söyledi.
 
El-Mesire'nin verdiği habere göre, başkent Sana'da "Şehitler Günü" münasebetiyle konuşan Abdulmelik El-Husi "Bu yılki şehitler gününü, ülke oldukça zor koşullardan geçerken ve yüzlerce şehit vermeye devam ederken idrak ediyoruz" dedi. El-Husi, Suud rejiminin Yemen'e yönelik operasyonlarını ve ittifakı 'şer güçleri' olarak tanımlayarak bu gücün arkasında Yemen halkına takındığı düşmanca tutum ve işlediği suçlarla bölgeyi tahrip etmek isteyen İsrail'in ve Amerika'nın bulunduğunu söyledi.  
 
Şehitler gününü kendilerine yönelik saldırganlığın ve suçların gölgesinde yaşadıklarının altını çizen El-Husi, Yemen Halkının vatanını ve dinini savunurken, Cihad meydanında her gün şehit vermeye devam ettiğini ve binlerce mazlumun evlerinde acımasız düşmanları tarafından şehit edildiğini belirtti. 
 
Şer güçlerine nasihatte bulunmanın veya kınamanın bir faydası yok, mücadeleye devam edeceğiz:
 
Şer güçlerinin ve Suud gibi müttefiklerinin istikrarın ve refahı kaynağı olamayacağını belirten Ensarullah Lideri, bu güçlerin insanlığı yok etme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. Bu zalimlerin işlediği suçları engellemek için karşılarında bir güç olması gerektiğini belirten El-Husi bu şer kuvvetlerine nasihatte bulunmanın veya kınamanın bir fayda etmeyeceğini tam aksine saldırganlıklarının daha da artacağını belirtti ve "Müstekbirlerin ve mücrimlerin karşısında mücadeleye devam edeceğiz" dedi. Abdulmelik El-Husi Suudi Arabistan'a da geri çekilme çağrısında bulundu, aksi takdirde Suud'un bu savaşta yenilmeye devam edeceğini belirtti.
 
Suud kendini Amerika ve İsrail'in oyuncağı konumuna düşürdü
 
El Husi, Suud'un kendisini bölgeye ve halka karşı savaş açan şer kuvvetlerinin oyuncağı konumuna düşürdüğünü söyledi ve şöyle deva etti: "Bizim bugün Şehitler gününde, gerçek şehadet bilincine ihtiyacımız var. Çünkü ümmet bu şehadet bilinciyle ayağa kalkabilir. Ümmetin içinde bulunduğu durum oldukça çileli ve bunun baş müsebbibi şer güçlerine liderlik eden Amerika'dır. Bu durum yıllar süren kusurumuzun ürünüdür, bu şer güçleri etrafa saldırabilmesinin başlıca sebebi budur."
 
Hakkı tavsiye ettikçe size saldıranlara karşı mücadeleden başka yol yok:
 
El-Husi: "Bugün kendilerine dost olmaya çalıştıkça ve iyiliği tavsiye ettikçe size karşı daha şiddetle ve öfkeyle yaklaşan insanlar var. Onlara insanlıkta eşiniz, dinde kardeşiniz olduklarını söyleyip diyalog yürüterek birbirimizi anlamaya çalışalım diyorsunuz, o silahlarla gelip çocuklarınızı ve kadınlarınızı öldürmeye çalışıyor. Böyle bir muameleye karşı mücadeleden başka bir yolla başa çıkamazsınız." diye konuştu. 
 
Amerika ve İsrail'in başını çektiği şer kuvvetlerine karşı mücadeleye devam edeceklerini söyleyerek kararlılık mesajı veren El-Husi, direniş ve mücadele yolunu seçtiklerini ve Yemen halkının da bu yolu seçerek saldırılara karşı koymaya devam edeceğini ifade etti.

Şehitler Blackwater saflarında savaşırken ölenler değildir:
 
Konuşmasının sonunda tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen El-Husi Gerçek şehitlerin Hak'tan yana durarak canını verenler olduğunu söyledi ve "şehitler zalimlerin yanında veya Blackwater saflarında savaşırken ölenler değildir" ifadelerini kullandı. 

İslamî Analiz/Haber Merkezi