Abdullah Gül Siyasete Dönüyor mu  ?

Abdullah Gül Siyasete Dönüyor mu ?

Uzun süren sessizliğini bugün bozan 11. Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul'da cuma namazı sonrası açıklama yaptı.

11. Cumhurbaşkanı Gül, CHP Milletvekili Baykal'ın açıklamalarıyla ilgili ''Geçen günlerde bir siyasetçinin kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler, o konuşmada, beni de söz konusu etti. Açıkçası ben hiç ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri'' dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını kılmak üzere 13.00 sıralarında Esenyurt'taki Serhan Tirit Merkez Camii'ne geldi. Gül, camiye girişinde karşılaştığı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Namazın ardından açıklama yapacak olan  Gül'e basının da yoğun ilgisi oldu.   

Gül namaz çıkışı hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

İşte Gül'ün açıklamalarının satır başları:

CİDDİYE ALMADIM 

(CHP Milletvekili Deniz Baykal'ın açıklamaları) Geçen günlerde bir siyasetçinin kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler, o konuşmada, beni de söz konusu etti. Açıkçası ben hiç ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri çünkü daha önceden de biliyorum 367 meselelerinin nasıl ortaya çıktığını. Bugünkü koşullara Türkiye gelirken hangi şartlarda geldiğini. Dolayısıyla hiç ciddiye almadım. Ama üzülerek görüyorum ki bazıları çok ciddiye almışlar. 

'BAZI ARKADAŞLAR SAYGI ÇERÇEVESİNİ AŞARAK...'

Bazı arkadaşlar saygı seviyesini de aşarak neredeyse benim ne yapmam gerektiğini nasihat edecek kadar ileri gittiler. Uzun bir süredir bazı çevreler AK Parti'nin gerçek öncüleri kurucuları onun içeride dışarıda itibarında çok büyük emeği geçmiş arkadaşlar hakkında her türlü ahlak dışı davranışlar bunları da nasıl organize olduğunu dünya alem biliyor artık.

GÜNLÜK SİYASETE GİRMEYECEĞİM

7 sene tarafsız olarak Cumhurbaşkanlığı yaptım günlük siyasete girmeyeceğimi söyledim bütün birikimimi tecrübemi yeri geldiğinde ülkem için paylaşma sorumluluğum var. Ülke zaten yeteri kadar kutuplaşmanın içerisinde Türkiye'nin önüne bakması gerekir.