Abdullah Gül Sert Konuştu

Abdullah Gül Sert Konuştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan toplantının sızdırılmasını değerlendiriyor

Dışişleri Bakanlığı'ndaki yapılan Suriyetoplantısıyla ilgili internete sızdırılan ses kaydıyla ilgili konuşan CumhurbaşkanıGül, talimatı kendisinin verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül İstanbul'da, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Devletin zirvesinin Suriye ile ilgili yaptığı görüşmenin ses kaydıyla ilgili, sert açıklamalarda bulundu. "Bu devletin güvenliğine dönük bir casusluk faaliyetidir. Bunu kimler yaptıysa ortaya çıkarılacaktır. Bu işe bulaşanlar kimlerse cezalandırılacaktır." dedi.

"OTURUN TÜM SENARYOLARI KONUŞUN DEDİK"

Gül, ses kaydıyla internete sızdırılan içerikle ilgili "Oturun tüm senaryoları konuşun dedik" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı, bu toplantının dinlenmesi ve kayıt edilmesinin çok büyük bir cüretkarlık ve casusluk faaliyeti olduğunu da vurguladı.

Gül, ilgili müsteşar, bakan ve başbakanla görüştüğünü, tüm tedbirler alınacağı ve sızdıranların ortaya çıkarılacağını belirtti. 

İşte Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklamaları:

''Dışişleri Bakanı'nın başkanlığında makam odasında devletin güvenlik bürokrasisinin bir araya gelip Suriye'ye yönelik tedbirlerin konuşulduğu toplantının takip edilmesi, izlenmesi çok büyük bir cüretkarlıktır, devletin güvenliğine yönelik bir casusluk faaliyetidir. 

"BU İŞE BULAŞANLAR CEZALANDIRILACAK" 

Toplantıda bulunanlar devlet güvenliğiyle ilgili devlet bürokrasisinin en üstündeki insanlardır. Devletin hiçbir zaman müsamaha edemeyeceği bir olaydır. Ne gerekirse yapılacak. Bu faaliyeti kimler organize etti, kimler katkı verdi, kimler yaptı mutlaka ortaya çıkartılacaktır. Bunun böyle bilinmesini isterim. Muhakkah bu işe bulaşanlar, katkı verenler kimlerse muhakkak ortaya çıkartılacak, kanunların emrettiği şekilde cezalandırılacaktır.''