Abdullah Gül: Erbakan Hoca Anlaşılırsa Barış Gelir

Abdullah Gül: Erbakan Hoca Anlaşılırsa Barış Gelir

Erbakan Vakfı tarafından düzenlenen 'Bitmeyen Mücadele Erbakan' başlıklı anma programında Necmeddin Erbakan'ın siyasi, kişisel ve ilmi yönleri değerlendirilirken 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de anma programına bir mesaj gönderdi.

Eski başbakanlardan merhum Prof.Dr. Necmeddin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan tarafından kurulan Erbakan Vakfı, "Bitmeyen Mücadele Erbakan" başlıklı bir anma programı düzenliyor. Bu akşam düzenlenen programa davet edilen 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bitmeyen Mücadele Erbakan" başlıklı anma programına oldukça dikkat çekici bir mesaj gönderdi.

İŞTE GÜL'ÜN MESAJININ TAM METNİ

"Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının dördüncü yılı münasebetiyle düzenlediğiniz “Bitmeyen Mücadele Erbakan” başlıklı anma ve anlama programına davetiniz için teşekkür ederim.

"SİYASİ TARİHİMİZİN ÖNCÜ ŞAHSİYETİ..."
 
Gerek Türk siyasi tarihi gerek bölgemiz siyasi tarihinin öncü ve önemli şahsiyetlerinden biri olan, fikirleriyle geniş kitlelerin engin sevgisini ve takdirini kazanan Hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Hakk’ın rahmetine kavuşmasının dördüncü yılında böyle anlamlı bir etkinlik düzenlenmesini memnuniyetle karşılıyorum.

"UZUN YILLAR BİRLİKTE ÇALIŞMANIN BAHTİYARLIĞINI YAŞADIM"
 
Prof. Dr. Necmettin Erbakan, tevazusu, mücadelesi, tecrübesi, bilgisi, birikimi, üslubu, demokratik duruşu ve dünya görüşüyle gönüllerde müstesna bir yer edinmiş, bu toprakların değerlerine bağlı bir Anadolu insanıydı. Türk siyasetine şüphesiz farklı bir soluk getirmiş, ben de dahil bugün ülkemizi yöneten birçok önemli şahsiyeti siyasete, devlet ve millet hizmetine kazandırmıştır.
Hayatımda önemli ve özel bir yeri bulunan, uzun yıllar birlikte çalışma ayrıcalığını ve bahtiyarlığını yaşadığım Prof. Dr. Necmettin Erbakan, “Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğu” inancıyla, ömrünü millete hizmet yolunda vakfetmiş bir liderdi. Her alanda gelişmiş, müreffeh, refah seviyesinin yükseldiği, insanların mutlu olduğu yaşanabilir bir Türkiye,  Onun en büyük hayallerinden biriydi. Bunun için inançla çalışan bir memleket sevdalısıydı. 

"MÜSLÜMANLARA NEREDE HAKSIZLIK YAPILIYORSA ORADA MÜCADELE VERDİ"
 
Necmettin Erbakan sadece kendi vatanı ve ülkesi için değil, tüm İslam alemi ve insanlık için mutluluk ve esenlik isteyen bir liderdi. Dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanlara karşı yapılan haksızlık ve yanlışlıklara karşı mücadele verdi. İnançlı bir fikir,  siyaset ve devlet adamı olarak daima kendi değer ve hasletlerimiz ile günümüz dünyasının olumlu değerlerinin birlikte yaşatılabileceğini göstermeye çalıştı. 

"ERBAKAN HOCAMIZ ANLAŞILIRSA BARIŞ GELİR"
 
Erbakan hocamızın bu anlayış ve yöntemlerinin iyi tahlil edilmesi halinde, İslam dünyasında barış, huzur ve refahın daha hızlı tesis edileceğine ve bugünlerde bazı mihraklar tarafından İslam dünyasının imajını bozmaya yönelik çabaların boşa çıkarılacağına inanıyorum.
 
Bu vesileyle Erbakan Hocamızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, anma programına katılanlara selam ve sevgilerimi sunuyorum. 
 
Timetürk