Abdullah Gül Çağrılamadı

Abdullah Gül Çağrılamadı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2001 yılında kuruluşunu gerçekleştirdiği AK Parti'nin 14'ncü kuruluş yıldönümü kutlamalarına davet edilmedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 2001 yılında kuruluşunu gerçekleştirdiği AK Parti'nin 14'ncü kuruluş yıldönümü kutlamalarına davet edilmediği ortaya çıktı.

EKRAN BAŞINDA İZLEDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu, TV ekranı karşısında dikkatle izleyen bir isim var. 11.Cumhurbaşkanı Gül, geçmişte kuruluşu için öncülük ettiği ve 2001'de ilk grup başkanlığı'nı Meclis'te üstlendiği AKP'nin kutlamasını ekran karşısında takip etti.

İSTİFA EDENLER ÇAĞRILMADI

'AKP 14 Yaşında' sloganıyla gerçekleştirilen kutlama programı için eski milletvekillerine, Kurucular Kurulu üyelerine davetiye gönderildi. Programa sadece Abdüllatif Şener, Dengir Mir Mehmet Fırat gibi istifa ederek başka siyasi oluşumlarda yer almış isimler davet edilmedi.

NE ARAYAN NE SORAN OLDU

Ancak AKP ile arasındaki bağı koruyan ve kendisini AKP'nin ilk Cumhurbaşkanı olarak da kabul ettiğini vurgulayan Abdullah Gül'ü ne arayan ne soran oldu. AKP'nin nasıl olup kurucu lider kadrosundaki ismi unuttuğu ise merak konusu oldu.

'DIŞLANDIĞININ GÖSTERGESİ' SAYDI

NOKTA'nın edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı görevi dışında partisiyle herhangi bir ayrılık süreci yaşamadığını belirten Gül'ün, 14'ncü yıl dönümü kutlamasına hiçbir şekilde davet edilmemesinden üzüntü duyduğu öğrenildi. Gül'ün bu durumu "dışlama" olarak değerlendirdiği ve üzüntü duyduğu ifade edildi.