Abdullah Gül Aday Olacak mı ?

Abdullah Gül Aday Olacak mı ?

SON DAKİKA! CHP ile Saadet Partisi liderlerinden kritik görüşme sonrası ortak açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü.

Karamollaoğlu'nu CHP Genel Merkezi girişinde Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan karşıladı.

Kılıçdaroğlu'nun makamında gazetecilerin görüntü almasının ardından basına kapalı yapılan görüşme, 1 saat sürdü.

Görüşmede iki lider, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu ile Karamollaoğlu'nun görüşmesinde, CHP Genel Başkan Yardımcıları Tezcan, Haluk Koç, Lale Karabıyık ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da yer aldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, düzenlenen ortak basın toplantısında görüşmenin verimli geçtiğini bildirdi.

"GÖRÜŞMELERİMİZ HAFTAİÇİNDE BİR TAKIM NETİCELERİN DOĞMASINA VESİLE OLACAKTIR"

İlk olarak söz alan Karamollaoğlu, "Seçime daha olumlu atmosferde girebilmek için bir takım adımlarımız oluyor. Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarıyla güzel bir görüşme yaptık. Bu görüşmelerimiz haftaiçinde bir takım neticelerin doğmasına vesile olacak. Bu sıkışık dönemde biz baskın seçim dedik, bazıları hem seçime hazırsınız, hem baskın diyorsunuz diyorlar. Kastettiğim iki ayağımızı bir pabuca soktular. Ceketinizi bile evden alıp çıkarken bile 15 20 dakikada yapmak var. 2-3 dakikada çıkmak var. İktidar bu fırsatı vermedi, kurumları zorluyor. Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarını tebrik ettim. Potansiyeli olan bir İYİ Parti seçime girememe riski ile karşı karşıya kalacaktı. Oy verecek olan vatandaş, oy verme hakkını kullanacak başka bir şey yapmayacak ki. Bundan dolayı şuanda temelde kendi partilerimizin menfaatlerinden çok ülkemizin geleceği için güçbirliği, dirsek temasına ihtiyaç gördük."dedi.

"SAADET PARTİSİ'NİN ATTIĞI ADIMLAR SON DERECE DEĞERLİDİR"

Karamollaoğlu'nun ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarıyla verimli toplantı gerçekleştirdik. Sayın Genel Başkanın dediği gibi hepimiz heyecanlıyız. Heyecan güzel bir şey. 25 Haziran'a gülen bir Türkiye ile uyanacağız. Siyasi bir iktidarın, bir partiyi seçime sokmamak için özel bir çaba harcaması bizim içimize sindirebileceğimiz bir şey değil. Önümüzdeki seçimler bieysel seçimler değildir. Bir, iki parti sorunu değil, Türkiye sorunudur. Saadet Partisi'nin attığı adımlar son derece değerli adımlardır." dedi.

"Abdullah Gül'ün ortak adaylığı söz konusu mu?" sorusuna Karamollaoğlu, "Sizin o sorularınız bu haftasonuna doğru cevap bulacaktır." diye yanıt verdi.