Abdulkerim: Mısır'la toplantımız olumlu geçmedi

Abdulkerim: Mısır'la toplantımız olumlu geçmedi

Abdulkerim: Mısır'la toplantımız olumlu geçmedi

Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması için Mısır'da yürütülen müzakerelerde herhangi bir sonuca varılamadığı, bunun sebebinin de İsrail'in direnişin silahsızlandırılması konusu başta olmak üzere anlaşma metninde bazı değişiklikler talep etmesi olduğu bildirildi.
Filistin heyetindeki Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi (FDKC) Genel Sekreter Yardımcısı Kays Abdulkerim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam yürütülen müzakerelerde kesin bir sonuca varılamadığını belirterek, "Mısır tarafıyla toplantımız her zaman olumlu geçerdi ancak bugün öyle olmadı. İsrail, Filistin tarafının kabul edemeyeceği taleplerde bulunuyor" dedi.
İsrail tarafının, Mısır'ın önerdiği ateşkes metninde talep ettiği değişikliğin başında Filistin direnişinin silahsızlandırılmasının geldiğini ifade eden Abdulkerim, "İsrail, direnişin silahsızlandırılması talebine yoğunlaşıyor. Direnişin silahsızlandırılmasından bahsetmeleri değişikliklerin kabul edilememesi için yeterli bir sebep" diye konuştu.
Abdulkerim, Filistin heyetinin Mısır tarafıyla yapılan görüşmeleri ele aldığı toplantının devam ettiğini kaydetti.
Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk da resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Netanyahu, Mısır'ın önerisini reddetti. İsrail heyeti durumun başladığı noktaya dönmesine sebep olacak değişiklikler sundu" ifadesini kullandı.
Ebu Merzuk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, "iç çelişkilerin esiri olduğunu" savundu.
Kaynak: AA