Abdülkadir Selvi Yiğit Bulut kavgası tam gaz!

Abdülkadir Selvi Yiğit Bulut kavgası tam gaz!

Abdülkadir Selvi Yiğit Bulut kavgası tam gaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdulkadir Selvi’yi hedef almıştı. Selvi de Bulut’a Twitter'dan “Eyvallah etmem, hak ettiği cevabı alır” diye yanıt vermişti.

Yiğit Bulut resmi Twitter hesabında Abdulkadir Selvi'ye “Siyasi iradenin sesi, nefesiyim diye kendine yol alan sözde gazeteci” demiş ve Selvi’nin HDP’ye ilişkin ifadelerini sert bir şekilde eleştirmişti. Abdülkadir Selvi kavgaya Yeni Şafak'taki köşesinden devam etti. Bulut'a oldukça ağır ifadelerle yüklenen Selvi, Yiğit Bulut'un "koltuk" peşinde olduğunu belirterek savaşı sonuna kadar sürdüreceğini söyledi. Selvi Ayrıca, Yiğit Bulut'un eski yazılarından alıntılar yaptı.

Selvi'nin yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

YİĞİT BULU'TA EYVALLAH ETMEM!

"(...)Şeref ve haysiyetinden ve sonuna kadar inandığı değerlerinden başka bir şeyi olmayan bir adam olarak Yiğit Bulut'a da eyvallah etmem. Onunla da mücadele ederim. Hem de sonuna kadar.

Çünkü bazı değerlerin alınıp satılmadığına inanırım. Ölümden ötesi yok ya...

AK Parti'yi devirmek için Ergenekon çeteleri harekete geçirildiğinde ben Erdoğan'ın yanındaydım.

Peki Yiğit Bulut sen neredeydin?"

"(...) Sahi gelelim şu 27 Nisan e-muhtırasına... 27 Nisan e-muhtırası verildiğinde ben aynen 12 Eylül'e ve 28 Şubat'a karşı çıktığım gibi çıkmıştım. Sen o zaman hangi cephede yer alıyordun?"

O ZAMAN NE YAZMIŞTIN

(...)O zaman köşe yazarı olduğun Vatan Gazetesi'nde 16 Mart 2008 tarihli, 'Devlet hükümete 'yeter' dedi' başlıklı yazında şunları yazmıştın:

'Son dönemde hükümet eden siyasi partinin 'artan kendine güveni' ve 'biz her şeyi yaparız, nasıl olsa ses çıkaran yok' tavrı, dün akşam itibariyle devletin çarklarından sadece birinin attığı bir adımla son bulmuş oldu. Devlet, hükümete, 'yeter, yol bitti' dedi...'

Devam edelim mi Yiğit Bulut.

'Bu noktada başka bir soru soralım; Devlet, hükümete karşı olabilir mi?

Olabilir... Devleti bir uçak gibi düşünün, devlet 'yapının özünü' yani uçağın gövdesini, gövdenin doğayla temasını-işleyiş prensiplerini kısaca 'esas olanı' teşkil eder, hükümetler ise bu yapıyı önceden konmuş kurallarla belirli bir süre 'idare etmek' için seçilirler... Uçak örneğinden devam edersek, 'hükümetler' pilot olarak ana gövde' içinde belli süre yer alırlar. AKP'nin en büyük hatası da burada oldu. Pilot olduğunu unutup, uçağın 'yapısıyla, koltuklarıyla, motorlarıyla' oynamaya hatta uçağın içinde yol aldığı doğa ile uçuş prensiplerini değiştirip 'yeni bir model' yaratmaya kalktı...'

AK Parti bunları yapmış. Peki ne olmuş? Yiğit Bulut onun da cevabını veriyor:

'Ne oldu? Uçağın sahibi geldi ve 'Hop gardaş' deyiverdi!'

Demek ki neymiş? Uçağın sahibi gelmiş, Erdoğan'a, 'Hop' demiş. Ama Yiğit Bulut'a göre yine de çok şanslıymış AKP!

Yiğit Bulut'un AK Parti hakkındaki kapatma davası devam ediyor:

'AKP yine çok şanslı; uçağın 'en kibar sahibi, karşısındakine şans tanıyan' sahibi geldi, Allah korusun ya diğer sahipleri gelip uçağa toptan el koysalardı!'

Yani ülkenin kibar efendileri aynen 12 Eylül'de olduğu gibi darbe yapmadığı için AKP yine de çok şanslıymış?

Kapatma davasının Meclis'in açık kalmasının sigortası olduğu ve 'Dava da açılabilir, parti de kapatılabilir' şeklindeki müthiş analizlerini merak eden kaynağından okuyabilir.

SEN BU KAFAYLA MI DANIŞMANLIK YAPIYORSUN

Yiğit Bulut işte bu sensin.

Sen bu kafayla mı yiğit bir demokrat olan Erdoğan'a danışmanlık yapıyorsun.

Yaptıklarını ve yazdıklarını hatırlayıp yüzün kızarmıyor mu hiç...

DERDİ KOLTUK

Benimle ilgili karın ağrının ne olduğunu öğrendim.

Başbakan Ahmet Davutoğlu hükümeti kuracağı dönemlerde senin kaynaklık ettiğin bir fısıltı özellikle İstanbul'daki finans çevrelerinde hızla yayılıyordu.

Ali Babacan gidecek, ekonominin başına Yiğit Bulut geçecek.

Kendine ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı görevini uygun bulmuşsun.

Benim işim olmaz bu tür şeylerle.

Ancak kabinede kimler olacak, ekonomi yönetimi nasıl oluşacak, Ali Babacan'ın durumu ne olacak konularına ışık tutan bir kulis yazısı kaleme aldım. Orada Ali Babacan ekonomi yönetiminde devam edecek. Bu konuda hiçbir denklemde Yiğit Bulutyer almıyor diye yazdım. Kulise dayalı gazetecilik yapan birisiyim. Kulislerin nabzı bu yönde atıyordu. Sonunda yazdıklarım da doğru çıktı.

Demek ki mesleki olarak yanlış bir şey yazmamışım.

(...)Senin peşinde koştuğun makamları, ben elimin tersiyle itmiş bir adamım.

Demokrasiye karşı her türlü saldırıyla mücadele etmeyi bir onur sayarım.

Recep Tayyip Erdoğan'ın dostluğu ise bana yeter.

Sayın Cumhurbaşkanı ile bir araya geldiğimde, 'Bir şey var mı?' diye sorar, ben de 'Dualarınıza dahil edin yeter' derim.

Yine buna önce Allah sonra Sayın Cumhurbaşkanı şahittir.

Ben geçmişte de buradaydım Yiğit Bulut.

Bugün de buradayım.

Yarın da...

Peki ya sen..."