Abdulkadir Selvi : Ulaştırma Bakanı Neden Görevden Alındı ?

Abdulkadir Selvi : Ulaştırma Bakanı Neden Görevden Alındı ?

Abdulkadir Selvi açıkladı: Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan neden görevden alındı?

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından neden görevden alındığına ilişkin tartışmalar sürüyor.
 
Gece yarısı 02.00’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kamuoyunun öğrendiği olaya ilişkin Abdulkadir Selvi edindiği kulisi yazısında paylaştı:
 
Kanal İstanbul ihalesi tüy dikmiş
 
"Üzerinden biraz zaman geçti ama bu değişikliğin bir süredir devam eden bir birikimin sonucu olduğunu öğrendim. Aslında 2 ay önce bu değişiklik kendisine hissettirilmiş. Yani bakan bekliyormuş. O nedenle bu karar kamuoyu için sürpriz oldu ama Cahit Turhan’a sürpriz olmamış.
 
Aralık'ta Brüksel gezisi dönüşü değişikliği düşünmüş
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9-10 Aralık’ta gerçekleştirdiği Brüksel gezisi dönüşünde değişikliği planlıyormuş ancak koronavirüsle ilgili gündem ağır basınca ertelenmiş. Son olarak koronavirüsle mücadele kapsamında da dinamik yönetim sağlayamamış.
 
Dedim ya bir birikim sonucu diye... Koronavirüsle mücadele sürecinde yapılan Kanal İstanbul ihalesi de etkili olmuş. Millet can derdindeyken bunlar Kanal İstanbul ihalesiyle uğraşıyorlar şeklindeki algı tüy dikmiş..."