Abdülkadir Selvi: Erdoğan, Ali Babacan için Hamle Yapacak

Abdülkadir Selvi: Erdoğan, Ali Babacan için Hamle Yapacak

Abdulkadir Selvi’den kritik iddia: Erdoğan, Ali Babacan için hamle yapacak

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi arenada yeni hazırlıklar içinde olduğunu, bu kapsamda yeni parti kurma hazırlığındaki Ali Babacan ila görüşmeyi planladığını öne sürdü.

Erdoğan’ın İYİ Parti’yi Millet İttifakı’ndan koparma stratejisi olduğunu kaydeden Selvi, kurulacak yeni partilere ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

ERDOĞAN, BABACAN’LA YENİDEN GÖRÜŞECEK Mİ?

‘AK Parti cephesinde ise birlik ve beraberliği güçlendirmeye yönelik bir çaba seziliyor. Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül-Ali Babacan partisinin kuruluş aşamasına geldiği bir sırada Erdoğan, bütünleşme çabalarını arttırdı. Daha önce görüştüğü Ali Babacan’ı birlikte çalışmaya ikna edemeyen Erdoğan’ın, önümüzdeki günlerde Babacan’la yeni bir görüşme yapmayı planladığı söyleniyor. Davutoğlu ve Gül’den ziyade Erdoğan’ın Babacan’ın üzerinde durduğu anlaşılıyor. O nedenle Ali Babacan’ı kazanmak için hamle yapıyor. Başarılı olur mu? Biraz zor gözüküyor. Ama bir yandan da yeni partilere karşı AK Parti teşkilatını motive etmeye çalışıyor. İzmir il teşkilatının toplantısına telefonla bağlanarak “Hiçbir şey sizi yılgınlığa itmesin. Bazı çatlak sesler veya safsatalar sizleri asla yılgınlığa itmesin. Bunların hepsi gider ama işin aslı burada kalır. Yedi düvel AK Parti’ye karşı bir gayretin içinde ama bizi asla koparamayacaklar. Gövdenin kökleri çok sağlam. Bu sağlam köklerle mücadelemizi sürdüreceğiz” diye seslenmişti.’