ABD'nin 'Yanlışlıkla' Katlettiği Siviller (!)

ABD'nin 'Yanlışlıkla' Katlettiği Siviller (!)

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Halep'in Cina köyü yakınlarında bir camide katliam yaptı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Halep'in Cina köyü yakınlarında bir camide katliam yaptı. Hava saldırısı gerçekleştirdiğini kabul eden ABD'nin saldırısında, 70'den fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Saldırı sırasında camide 200 kişi namaz kılıyordu.
CENTCOM, daha sonra yaptığı açıklamada, "El-Kaide'ye ait bir yeri vurduğumuzu düşünmüştük" açıklamasını yaptı. ABD'nin bu açıklaması, son birkaç yıldır terör bahanesiyle vurduğu Afganistan, Pakistan, Yemen ve Suriye'deki sivillere yönelik katliamlarını hatırlattı.BD öncülüğündeki koalisyonun Taliban'ı hedef aldığını açıkladığı hava saldırılarında 90 sivilin öldüğünü bildirmişti.
Bağımsız Afgan İnsan Hakları Komisyonu da yıl başından bu yana operasyonlarda 136 sivilin öldürüldüğünün bildirildiğini kaydetmişti.ABD 4 Mayıs 2009'da B-1 bombalarıyla Afganistan'da düzenlediği saldırıda 140 kişinin ölümüne neden oldu.
Afgan yetkililer saldırıda sivillerin katledildiğini açıklarken, ABD operasyonda Taliban militanlarını öldürdüğünü iddia etmişti. Ancak ABD askeri yetkilileri sivil katliam yaptığını kabul etmek zorunda kalarak, " Söz konusu saldırıda çok sıkı olan kurallara uyulmadı ve bu da sivil kayıplara yol açmış olabilir" şeklinde skandal bir açıklama yapıldı.