ABD'nin Silahlandırdığı Örgüt, EL Kaide'ye Teslim Oldu

ABD'nin Silahlandırdığı Örgüt, EL Kaide'ye Teslim Oldu

ABD'nin Suriye'de silahlandırdığı ve eğittiği muhalif gruplar Suriye Devrimciler Cephesi ve Hazm Hareketi, terör örgütü El Kaide'ye teslim oldu.

Suriye Devrimciler Cephesi ve Hazm Hareketi'nin terör örgütü El Kaide'ye teslim olduğu açıklandı.

6 AY BOYUNCA SİLAH ALDILAR

İki grubun geçen altı ay boyunca ABD'nin öncülük ettiği koalisyondan, aralarında GRAD ve tanksavar füzelerinin de bulunduğu ağır silahlar aldığı biliniyor. Telegraph'ın haberine göre, Cumartesi akşamı İdlib'in kuzeyinde Hazm Hareketi, askerî üslerini ve cephaneliğini El Kaide'ye bağlı El Nusra Cephesi'ne teslim etti. Olaydan bir gün önce El Nusra, Suriye Devrimciler Cephesi lideri Cemal Maruf'un doğduğu yer olan Deir Sinbal'i ele geçirmişti. Hali hazırda Hama'da El Kaide'ye karşı toprak kaybeden grubun, bu saldırı sonrasında teslim olmak zorunda kaldığı belirtiliyor.

TWITTER'DAN DUYURDULAR

El Nusra'ya teslim edilen silahlar arasında ABD'nin füzeleri olup olmadığı henüz bilinmezken, örgüt militanlarından birkaçı silahların kendilerine geçtiğini Twitter 'dan duyurdu. Konu hakkında konuşan analist Aymen al-Tammimi, "Bir hareket olarak Suriye Devrimciler Cephesi bitmiştir. Nusra onları güçlü oldukları İdlib ve Hama'dan çıkardı. Hazm Hareketi'nin silahlandırılmasındaki şartlardan bir tanesi, grubun El Nusra'yla çalışmamasıydı. Batı 'nın onlara destek vermesi ise El Nusra için bir tehdit oluşturdu" sözleriyle gelişmeleri özetledi.