ABD'nin F-15C  Uçakları İncirlik'te

ABD'nin F-15C Uçakları İncirlik'te

ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin talebi üzerine F-15C tipi savaş uçaklarının İncirlik üssüne konuşlandığını açıkladı

ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye'deki İncirlik Üssü'ne gönderdiği F-15C tipi savaş uçaklarının Türkiye'nin talebi üzerine üsse konuşlandığını belirterek bu uçakların Türkiye'nin hava sahasının korunmasına güç katacağını savundu. 
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook düzenlediği basın toplantısında, bu ay başında İncirlik Üssü'ne 12 adet F-15 tipi savaş uçağı göndereceklerine dair açıklama yaptıklarını ve bu uçakların yarısının geçen hafta üsse gittiğini hatırlattı.
Üsse konuşlanan uçakların F-15C tipi olduğunu belirten Cook, "Bu uçaklar NATO müttefikimiz Türkiye'nin yaptığı talep üzerine gönderildi. Uçaklar Türkiye'nin hava sahasının korunmasını güçlendirecek. Bu uçaklar, Türk hava sahasında kontrol, hava devriyesi görevi yapacak" diye konuştu.
Cook, ayrıca kalan altı uçağın yakında İncirlik'e gideceğini, bu uçakların da F-15E tipi olduğunu ve IŞİD karşıtı mücadele kapsamında görev alacaklarını söyledi.
Pentagon Sözcüsü Cook, "Bu uçakların sayısı ve gidiş zamanı hakkındaki tüm detaylar henüz belirlenmedi" ifadesini kullandı.
Cook, Türkiye ile hava operasyonları dışında IŞİD ile mücadelenin Türkiye'nin sınırları boyunca en etkin şekilde nasıl yürütüleceğine dair seçenekler hakkında diyalog içinde olduklarını kaydetti.