Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

ABD'nin asıl dostluğundan Allah'a sığınalım

Bunu söylerken hem bizimle dost ve müttefik göründüğü halde bir takım örgütlere bize karşı kullanılmak üzere binlerce tır silah vermesini filan kastetmiyorum. Velev ki böyle bir şey yapmasa biz yine de Amerika'nın dostluğundan Allah'a sığınmalıyız diyorum.

Gerçekten şeytan mı şeytandır bu Amerika. Tabi şeytan olunca da Büyük Şeytan olacak, küçüklük yakışır mı ona.

Aslında ülkeler, toplumlar böylesine güçlü bir emperyalistin düşmanı olmaktan, karşısında yer almaktan korkmalı ve Allah'a sığınmalı öyle değil mi? Fakat hiç de öyle değil. Bu büyük Şeytan rakiplerinden, düşmanlarından ziyade dostlarının, müttefiklerinin analarını ağlatmakta, kanlarını emmektedir.

Hatta rakiplerinin ayakta kalmasını, rekabetlerini devam ettirebilmelerini bizzat Amerika kendisi istemektedir. Düşman ilan ettiklerinin etrafındaki müttefiklerini onlarla tehdit etmekte ve bugüne kadar da hep böyle tehdit edegelmiş, bu şekilde onlara satacağı her şeyi satmış, yaptırmak istediği her şeyi yaptırmıştır.

Kuzey Kore'yi bir numara tehdit ve tehlike gösteriyor, ortamı fazlasıyla geriyor, bundan sonra da o tehdit ve tehlikenin kapsam alanında kimler varsa kendisine müttefik ediniyor ve bu müttefiklerine yapacağı her şeyi yapıyor.

Büyük Şeytan düne kadar bizim gibi müttefiklerine bu oyunu Sovyetler üzerinden oynamıştı.

DEAŞ örneğinde olduğu gibi bu tehdidin illaki Kuzey Kore gibi bir devlet, Sovyetler gibi bir süper güç olmasına gerek yoktur. Önemli olan zavallı müttefikler için bir tehdit olsun yeter.

Son olarak İran tehdidiyle kanlarını emmeye çalıştığı Arap müttefiklerinin hali pürmelalini izliyor musunuz?

Dediğimiz gibi Allah biç kimseyi Amerika'nın dostu ve müttefiki yapmasın.

Bu konuda en son uyanacak olan her halde PKK/PYD ve benzer üç harfliler. Öyle ya şimdilik ABD'den sadece alıyorlar, bugünlük verdikleri bir şey yok gibi. Bakalım yarınlarda asıl olacak, müttefik olmanın bedelleri ne olacak, karşılarına nasıl faturalar çıkacak?

Blok değiştirmenin çokça konuşulduğu şu günlerde olaya bir de bu açıdan bakılmasını istedim.

Demek ki Amerika'nın müttefiki ve stratejik ortağı olmakta Allah'a sığınmamız gerektiği gibi, sık sık dile getirdiğimiz gibi Amerika ve Batı emperyalizminin şeytanlaştırdığı, hedef gösterdiği bir ülke de olmamamız gerekmektedir.

Hiç kimseyi ürkütmeden, panikletmeden kendi potansiyelimizi kullanarak güçlenme yolunu seçmeliyiz diyorum.

doğruhaber

Bu yazı toplam 912 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar