ABD'li Yetkili: Oraları DAEŞ'ten Kurtarmak Zor

ABD'li Yetkili: Oraları DAEŞ'ten Kurtarmak Zor

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri sözcüsü Warren: "Felluce'yi kurtarmak zor, Musul'u kurtarmak ise daha zordur"

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'e karşı ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri sözcüsü Steve Warren, Musul ve Enbar'a bağlı Felluce'nin DAEŞ'ten kurtarılmasının zor olduğunu söyledi.
Warren, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nde yaptığı basın toplantısında, Irak güçleriyle koalisyon güçlerinin DAEŞ'in gücünün yüzde 40'nı kırdığını belirtti.
FELLUCE VE MUSUL'U KURTARMAK ZOR
Warren, DAEŞ'in Musul'da yaklaşık 5 bin militanının bulunduğunu belirterek, yüzlercesinin de Felluce'de bulunduğunu öne sürdü. Felluce'nin tamamen abluka altına alındığını ifade eden Warren, "Felluce'yi kurtarmak zor, Musul'u kurtarmak ise daha zordur" dedi. Warren, DAEŞ'in eğittiğini öne sürdüğü çocukların gelecekte Irak ve Suriye için risk oluşturduğunu aktardı.
DAEŞ'in Enbar'a bağlı Hadise ve Bervane'ye karşı saldırıya geçtiğini kaydeden Warren, "Bervane'ye başlayan saldırı sırasında 100 militanı öldürdük. Irak güçleri daha fazla militanı öldürdü ve diğerleri de kaçtı. Bervane'ye karşı şu an risk yok. Musul'dan da Ramadi'ye yönelilk büyük çaplı DAEŞ hareketini gözlemlemedik. ABD güçlerinin indirme operasyonu yaptığı haberleri yalandan ibaret. Sadece iki ay önce Havice'ye indirme operasyonu yapıldı o da duyuruldu" değerlendirmesi yaptı.
Kaynak : AA