ABD'li Büyükelçi 'Suriye'yi açıkladı

ABD'li Büyükelçi 'Suriye'yi açıkladı

ABD'li Büyükelçi 'Suriye'yi açıkladı

ABD'nin Tel Aviv Büyükleçisi Daniel B. Shapiro, ülkesinin Irak'taki, Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) yönelik hava saldırılarını Suriye'ye genişletme ihtimali üzerinde çalıştığını bildirdi.
İsrail radyosuna konuşan Shapiro, "IŞİD'in yok edilmesi gerek. Başkan Barak Obama, bu tür tehditlerle yüzleşmek için gerekeni yapmaya hazır" dedi.
Bazı gençlerin IŞİD saflarına katılmak için Irak ve Suriye'ye gittiği, terörist saldırılar düzenlemek ve diğer gençleri de IŞİD militanı yapmak üzere ülkelerine dönebilecekleri konusunda uyarıda bulunan Shapiro, bu çerçevede ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin yakın zamanda Ortadoğu'yu ziyaret ederek bazı devlet lideriyle biraraya geleceğini belirtti.
Shapiro, ABD'nin IŞİD tarafından öldürülen gazetecilerin ölülerine ulaşacağını kaydetti.
ABD Başkanı Barack Obama, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında, IŞİD'e karşı başarılı bir stratejinin bölgesel ortakların güçlü bir şekilde birlikte hareket etmesini gerektirdiğini ifade ederek, bu bağlamda Dışişleri Bakanı Kerry'ye, bu tehdide karşı koymak için gereken koalisyonu inşa etme çabaları kapsamında bölgeye gitmesi talimatı verdiğini söylemişti.
Kaynak: AA