AB'de milyarlarca Avroluk hata ve hile!

AB'de milyarlarca Avroluk hata ve hile!

AB Sayıştayı tarafından yapılan geçen yılın bütçe kontrolünde, Avrupa Birliği üyesi ülkelerde 7 milyar Avronun kanun dışı bir şekilde harcandığı belirlendi. Dün AB yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre geçen yıl için belirlenen hata oranı, bir yıl önceki

AB Sayıştayı tarafından yapılan geçen yılın bütçe kontrolünde, Avrupa Birliği üyesi ülkelerde 7 milyar Avronun kanun dışı bir şekilde harcandığı belirlendi. Dün AB yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre geçen yıl için belirlenen hata oranı, bir yıl öncekiyle neredeyse aynı. 2012 bütçesinin kontrolünde yüzde 4,8 hata oranı belirlenmişti, geçen yıl için belirlenen oransa yüzde 4,7.

AB bütçe harcamalarında yapılan hatalardan en sık rastlananlarını, kendilerini küçük ya da orta dereceli şirketler gibi gösteren dev holdinglere verilen teşvikler oluşturuyor. Diğer bir örnek ise herkese açık ihale yapılmadan verilen kamu işleri. Bu işlerin özel şirketlere verilmesinde hata olarak ifade edilen ancak yolsuzluk zannı bulunan problemler görülüyor.