ABD'den Ukrayna çağrısı! Sona erdirin

ABD'den Ukrayna çağrısı! Sona erdirin

ABD, Ukrayna'nın Odessa kentindeki olaylar sonrasında ülkedeki tansiyonun bir an önce düşürülmesi ve ülkeyi istikrarsızlaştıran şiddetin sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Ukrayna'nın güneyindeki Odessa kentinde Rusya yanlısı gruplar ile Ukrayna'nın bütünlüğünü savunanlar arasında meydana gelen olaylar ve sonrasında çıkan yangında 31 kişinin ölümüyle ilgili yazılı açıklama yaptı.
ABD olarak Odessa'da hayatını kaybedenlerin yasını tuttuklarını belirten Harf, uluslararası toplumun Ukrayna halkını desteklemek için birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Bu şiddet ve karmaşanın kabul edilemez olduğunu ifade eden Harf, tüm taraflara düzen ve sükunetin sağlanması için birlikte çalışma çağrısında bulundu. Harf, Ukraynalı yetkililere de bu konuda kapsamlı bir soruşturma başlatma ve sorumluları adalet önüne çıkarma çağrısı yaptı.
Ülkeyi istikrarsızlaştıran şiddetin sona ermesi gerektiğini belirten Harf, "17 Nisan'da Cenevre'de verilen taahhütlerin uygulanması yönünde tekrar çağrı da bulunuyoruz. ABD, anlaşmanın uygulanmasına destek vermeye hazırdır" ifadesini kullandı.
yenişafak