ABD'den Türkiye'ye Afrin Mesajı

ABD'den Türkiye'ye Afrin Mesajı

Koalisyon sözcüsü Ryan Dillon, Türkiye'nin Afrin harekatıyla ilgili sinyali verdi.

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, bugünkü basın toplantısında Türkiye'nin muhtemel Afrin harekatına adeta yeşil ışık yaktı. Haberi duyuran gazeteci Wladimir van Wilgenburg, Dillon'un kendi sorusuna "Afrin, koalisyonun operasyon alanı içerisinde değil" yanıtını verdiğini belirtti.


TÜRKİYE'NİN TAVRI BELLİ

Başından beri YPG ile işbirliğine giden ABD, son olarak Türkiye ve Irak sınırlarında 30 bin kişilik terör ordusu kuracağını ilan edince kıyamet kopmuştu. Ankara'da başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililer terör ordusunun başının ezileceğini, ilk adımın da Afrin olacağını birkaç gündür açıklıyor.

Erdoğan'dan Afrin operasyonu için flaş açıklama
Erdoğan'dan Afrin operasyonu için flaş açıklama

TEK ÇIKIŞ NOKTALARI VAR

Halep'in en büyük ilçelerinden Afrin'in batısı Hatay, kuzeyi ise Kilis ile çevrili. İlçe, Hatay'ın Amanos Dağları'na açılıyor. Afrin'in doğusundaki Azez bölgesi Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu güçlerinin kontrolünde. Güneydeki İdlib'de ise Türk ordusunun gözlem noktaları var. Teröristlerin tek çıkış noktası, Halep'in kuzeybatısındaki cep olabilir ancak o bölge de Şam rejimi ve Rusya'nın kontrolü altında.

CERABLUS-AZEZ HATTI TEMİZLENMİŞTİ

ABD'nin desteğiyle 911 kilometrelik Türkiye sınırının yarıdan fazlasını işgal eden YPG'liler'in oluşturduğu terör koridoru, Fırat Kalkanı Harekatı ile bölünmüştü. Cerablus-Azez hattını 2016'nın sonbaharında kısa sürede DEAŞ ve YPG'li teröristlerden temizleyen Türk ordusu, Şubat 2017'de güneydeki El Bab'ı kurtararak güvenli bir bölge oluşturdu.