ABD'den Son Dakika  Gazze Uyarısı

ABD'den Son Dakika Gazze Uyarısı

Amerikan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Amerikan vatandaşlarının Gazze’ye seyahat etmemeleri konusunda bir uyarı yayımlandı. Gazze’de bulunan Amerikan vatandaşlarının ise bir an önce bölgeyi terk etmesi istendi.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Amerikan vatandaşlarının Gazze’ye seyahat etmemeleri konusunda bir uyarı yayımlandı. Gazze’de bulunan Amerikan vatandaşlarının ise bir an önce bölgeyi terk etmesi istendi.

Batı Şeria’da ve İsrail’in kontrolü altındaki topraklarda güvenliğin karmaşık seyrettiğini belirten Amerikan Dışişleri Bakanlığı, sürecin politik çerçeveye, son olaylara ve özellikle de coğrafyaya bağlı olarak çok çabuk değişebileceğini sebep göstererek tüm vatandaşlarının Hamas’ın kontrolü altındaki Gazze’den ayrılması gerektiğini belirtti.

Amerikan vatandaşlarının bu bölgelere seyahat etmek zorunda kalmaları durumunda çok dikkatli davranmaları ve çevrelerinde yaşanan olaylardan haberdar olmaları konusunda uyardı.

Bu uyarı ile Amerikan Dışişleri Bakanlığı, 23 Ağustos 2016’da yayınladığı uyarıyı güncellemiş oldu.

Amerikan Dışişleri Bakanlığının sitesinde Gazze ve çevresindeki güvenlik durumunun tehlikeli ve değişken olduğu vurgulanarak, sık sık gösterilerin yaşanmaya başladığı ve bu bölgede silahların patladığı ifade edildi.

Açıklamada, İsrail ile Hamas’ın 2014 yılında vardıkları geçici ateşkes devam etmesine rağmen, Gazze’den füzelerin ateşlenmeye devam ettiği ve İsrail’in de bunlara karşılık verdiği ifade edildi.

İsrail’in kontrol ettiği topraklarda ve Batı Şeria’da genel tehlikenin devam ettiği ve her an gerçekleşebilecek istenmedik olayların vuku bulabileceği ifade edilirken Amerikan vatandaşlarına “kendi güvenliğiniz için” denilerek şu uyarılarda bulunuldu:

- Gazze’ye seyahat etmeyin, eğer Gazze’deyseniz, mümkün olduğunca acil bir şekilde oradan ayrılın

- Etrafınızdan haberdar olun ve çok temkinli olun. Özellikle kontrol noktalarında ve güvenlik güçlerinin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde.

- Kalabalıklardan ve gösterilerin olduğu bölgelerden uzak durun. Özellikle polisin güvenlik kordonuna aldığı bölgelerden tamamen uzaklaşın.

- Sahipsiz eşya ve paketlerden uzak durun ve gerekli yerlere haber verin.

- Güvenlik görevlilerinin ve acil durum yetkililerinin çağrılarına uyun.

- Size en yakın sığınak neredeyse yerini öğrenin…

Öte yandan açıklamada, Amerikan resmi kurumlarında çalışan memurların Gazze’ye gidişinin kesinlikle yasaklandığı belirtildi.

Amerikan resmi kurumlarında çalışan memurların Ramazan ayı boyunca eski Kudüs bölgesine Cuma günleri gitmesi kesinlikle yasaklandı.

Yine Amerikan vatandaşlarının Gazze sınırından,  Lübnan sınırından, Golan sınırından ve Mısır/Sina sınırından kesinlikle uzak durması gerektiği çağrısı yapıldı.

Kaynak : Kudüs Haber