ABD'den son açıklama: 'İsrail'i destekliyoruz'

ABD'den son açıklama: 'İsrail'i destekliyoruz'

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry,"İsrail'in kendini savunma hakkına tamamen destek veriyoruz" dedi.Kerry ateşkes için yakında bölgeye gideceğini de söyledi.

Gazze'de ateşkese ihtiyaç olduğunu belirten ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "İsrail'in kendisini roketlerden, tünellerden korumasını tamamen destekliyoruz" ifadesini kullandı. Kerry, ABD Başkanı Barak Obama'nın kısa süre içinde bölgede ateşkes sağlanması için görüşmelerde bulunmak üzere kendisini Ortadoğu'ya göndereceğini de söyledi.

Gazze'de İsrail'in bugünkü saldırılarında en az 50 Filistinli ölürken, 400'den fazla Filistinli de yaralandı. Gazze'deki kara harekatıyla ilgili bir açıklamada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan geldi. Netanyahu, Gazze'de makul bir duruma ulaşmak için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi.

Amerikan medyasına konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ı Filistinlileri canlı kalkan olarak kullanmakla suçladı.

İsrail'in sivil kayıplardan üzüntü duyduğunu iddia eden Netanyahu, askeri bölgelerin hedef alındığını ama zaman zaman sivil kayıplar da olduğunu ileri sürdü.

Netanyahu, operasyonun ne kadar süreceğine ilişkin bir soruya ise, Hamas'ın silahları ve tünelleri "hızlıca" imha edilecek sözleriyle cevapladı.