ABD'den Pişkin Açıklama

ABD'den Pişkin Açıklama

ABD savaş uçakları, 29 Ocak'ta Yemen'de El-Kaide'ye yaptığını iddia ettiği hava saldırısında sivilleri de katletti.

ABD savaş uçakları, 29 Ocak'ta Yemen'de El-Kaide'ye yaptığını iddia ettiği hava saldırısında sivilleri de katletti.

"Kadın ve çocukları da öldürmüş olabiliriz"

ABD Askeri Komuta Merkezi (CENTCOM) yayınladığı açıklamada, "Operasyon görev gücü komutanı tarafından atanan bir ekibin, 29 Ocak'ta Yemen'de yapılan bombalı saldırıda, maalesef, aralarında çocukların da olduğu sivillerin ölmüş olabileceği sonucuna vardı" ifadelerine yer verdi.

Yemen: 16 sivil katledildi

Yemenli yetkililer daha önce, Beyda'ya yapılan saldırılarda 8 kadın 8 çocuk 16 sivilin öldüğünü açıklamıştı. CENTCOM bu konuda bir rakam vermedi.

Açıklamada, bu bombardıman esnasında başka sivil kaybının bulunup bulunmadığı konusunda yetkililerin “güvenirlik değerlendirme" çalışması sürdürdüğü belirtildi.

CENTCOM sessiz kaldı

Washington, 29 Ocak'ta, Yemende yapılan saldırıda sekiz yaşında Amerikalı bir kızın öldürüp öldürülmediği sorusuyla karşı karşıya kalmıştı. Mahalli kaynaklar, öldürülen Amerikalı kızın, üst seviye bir El Kaide mensubunun ve 2011'de insansız hava aracıyla öldürülen ABD vatandaşı Enver olan El Evlaki'nin kızı olduğunu söyledi. CENTCOM bu konuda sessiz kalmayı tercih etti.

Merkezi Brüksel'de bulunan Milletlerarası Kriz Grubu, (ICG) Yemen'de yapılan saldırı sonrası yaptığı açıklamada, El Kaide'nin Yemen kolunun şimdiye kadar aldığı en büyük saldırı ile karşı karşıya kaldığını ifade eden bir bildiri yayınlamıştı.

Aynı kuruluş bu saldırıda sivillerin öldüğü haberinden sonra aşiret ve siyasi dinamikleri dikkate almadan, sivil kayıplara sebep olan saldırılarda ABD askerlerinin kullanılmasının DAEŞ'in Batıya karşı Müslümanları koruduğu tezine destek sağlayacağı uyarısında bulundu.