ABD'den Ortak Harekat Merkezi Açıklaması

ABD'den Ortak Harekat Merkezi Açıklaması

ABD'nin Avrupa Komutanlığı (USEUCOM), Türkiye ile Suriye'de devam eden ortak harekat merkezi kurma girişimi hakkında bilgilendirme açıklaması yaptı.

Suriye’nin kuzeydoğusunda, Türkiye sınırında kurulması planlanan güvenli bölge hakkında ABD’den yeni bir açıklama geldi. ABD’nin Avrupa Komutanlığı’ndan (USEUCOM) yapılan açıklamada, “Sınırdaki ortak harekat merkezi için çabalar devam edecek” denildi.

Açıklamada ABD Avrupa Komutanlığı Komutan Yardımcısı Korgeneral Stephen M. Twitty’nin Şanlıurfa’da ortak harekat merkezi kurma çabalarını ilerletmek Türkiye’yi ziyaret ettiği hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

“Devam eden görüşmeler, geçtiğimiz hafta Ankara’da yapılan, Türkiye’nin güvenlik endişelerini, IŞİD’in canlanmasını önlemek için Suriye’nin kuzeydoğusunda güvenliği sürdürmeyi ve Koalisyon ile ortaklarımızın IŞİD’i kalıcı bir yenilgiye uğratmaya odaklı kalması konularına değinen askeri görüşmeleri izliyor. Ortak harekat merkezi bu çaba için planlama yapmayı ve bilgi vermeyi sürdürecektir.”

Açıklamada, Twitty’nin ziyareti sırasında ‘Türkiye’nin uzun süredir bir ortak ve güvenilir NATO müttefiki olduğunun altını çizdiği’ belirtildi. Buna göre Twitty görüşmelerde, ‘iki ülkenin orduları arasındaki ilişkinin önemini vurguladı ve ABD’nin, ortak harekat merkezinin başarılı şekilde oluşturulması için Ankara’da verilen taahhütlere bağlılığını ifade etti’.