ABD'den Karikatür(!) Provokatörlerine Destek

ABD'den Karikatür(!) Provokatörlerine Destek

ABD yönetimi, Charlie Hebdo dergisinin kapağındaki karikatürü Türkiye'de yayımlayan bazı internet sitelerine erişimin engellenmesi kararını, “Bu konular karmaşık meseleler ama gazeteciler kendileri karar verebilmeli” sözleriyle değerlendirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın brifinginde, Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin, Charlie Hebdo dergisinin kapağındaki karikatürü yayımlayan bazı internet sitelerinin ilgili bölümüne erişimin engellenmesi kararına ilişkin soruları yanıtladı. Bir konuyu yayınlarken medya organlarının kendilerinin bağımsız profesyonel yargılarını kullanabilmeleri gerektiğini belirten Harf, “Bu konular karmaşık meseleler ama gazeteciler kendileri karar verebilmeli” dedi.

Türk anayasasının ifade özgürlüğünü kapsadığını ve bu konunun sadece Türkiye değil her yerde önemli olduğunu belirten Harf, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın sözlerinin sorulması üzerine de bu tür tasvirlerin yayınlanmasına yönelik birçok kişinin güçlü hissiyatlar dile getirdiğini kaydetti.

Harf bir gün önce de, Charlie Hebdo dergisinin Fransa'da dün yayınlanan sayısında Hz. Muhammed'in tasvir edileceği bir karikatürün yer almasını "Kişisel görüşlere bakılmaksızın, Charlie Hebdo’nun bu tür bir şey yayınlaması hakkını kesinlikle destekliyoruz. Demokraside olan budur" diyerek desteklemişti. 

AA