ABD'den İşgale Devam Kararı

ABD'den İşgale Devam Kararı

İşgalci ABD Afganistan Kuvvetleri Komutanı ve NATO öncülüğündeki Kararlı Destek Operasyonu Komutanı Orgeneral John Nicholson yeni strateji kapsamında 'ABD’nin Afganistan’daki varlığının zamandan ziyade koşullara bağlı olacağını ..

İşgalci ABD Afganistan Kuvvetleri Komutanı ve NATO öncülüğündeki Kararlı Destek Operasyonu Komutanı Orgeneral John Nicholson yeni strateji kapsamında 'ABD’nin Afganistan’daki varlığının zamandan ziyade koşullara bağlı olacağını ve Taliban ile bir çözüme ulaşana (!) dek süreceğini' açıkladı.

Orgeneral Nicholson Afganistan’dan video konferans yöntemi ile Pentagon’a bağlanarak Donald Trump yönetiminin ağustos ayında devreye soktuğu Güney Asya stratejisinin Afganistan ayağı hakında değerlendirmelerde bulundu.

Geçen hafta ABD ve Afgan hava kuvvetlerinin ortak operasyonlarında Taliban’a ait 10 afyon üretim tesisini vurduğunu hatırlatan Nicholson, 'Sadece üç günlük operasyonla Afgan 215’inci Kolordusunun, özel kuvvet komandoları ve hava kuvvetleri ABD kuvvetlerinin desteği ile Talibanın cebinden 7 ile 10 milyon dolar civarındaki hasılatı ortadan kaldırdı' ifadelerinde bulundu.