ABD'den İşgalci Siyoniste Hava Savunması İçin Ek Yardım Planı

ABD'den İşgalci Siyoniste Hava Savunması İçin Ek Yardım Planı

Siyonist işgalcilere ait Yediot Aharanot gazetesi bugünkü (16 Temmuz Çarşamba) sayısında ABD

Siyonist işgalcilere ait Yediot Aharanot gazetesi bugünkü (16 Temmuz Çarşamba) sayısında ABD Başkanı Barack Obama'nın İsrail'in hava savunma sistemlerine destek amacıyla 621 milyon dolarlık ek yardım yapılmasını onaylayacağını, bunun 351 milyon dolarının Demir Kubbe sisteminin geliştirilmesi amacıyla değerlendirileceğini iddia etti.

Gazetenin haberinde ABD Senatosu'nun Güvenlik İşleri Alt Komitesi'nin siyonist işgal rejiminin 2015 bütçesine konulmak üzere hava savunma sistemlerinin geliştirilmesinde kullanılmak amacıyla bir ek yardım yapılması konusunu görüştüğünü ifade etti. Haberde işgal rejiminin 2015 bütçesine katkı için yapılacak yardımların miktarının 3.1 milyar dolar olacağına ve aktarımının da üç ay sonra başlatılacağına dikkat çekildi.

Siyonist işgalcilerin gazetesindeki habere göre işgal rejimine hava savunma sistemi için yapılacak ek yardımlarla öncelikli olarak hava savunma sisteminin başarılı olması hedefleniyor.

Siyonist işgal güçlerinin yine ABD'nin para yardımıyla ve proje desteğiyle büyük miktarlarda harcamalar yaparak yerleştirdiği Demir Kubbe sisteminin Filistin direnişinin geliştirdiği füzeler karşısında çok başarısız kaldığı son saldırılarında görülmüştü. İşgal rejiminin Gazze ahalisine yeni bir sarsıntı yaşatmayı ve özgürlük mücadelesine ağır darbe vurmayı amaçlayan bu son saldırısında cüretkâr davranmasında "Demir Kubbe" sistemine güvenmesinin önemli rolü olduğu tahmin ediliyor.