ABD'den İran'a Müzakere Talebi!

ABD'den İran'a Müzakere Talebi!

Tahran’da düzenlenen “Batı Asya’da Güvenlik ve Savunma Toplantısı”nın açılış töreninde bir konuşma yapan Milli Güvenlik Yüksek Konsey Sekreteri önemli açıklamalarda bulundu.

 

Bugün sabah saatlerinde Tahran’da düzenlenen “Batı Asya’da Güvenlik ve Savunma Toplantısı”nın açılış töreninde bir konuşma yapan Milli Güvenlik Yüksek Konsey Sekreteri Ali Şemhani, “ABD geçenlerde uğradığı yenilgiler neticesinde İran’a karşı dördüncü yaptırım dalgasını uygulamaya kalktı, fakat onlar daha önce de bu yöntemi deneyip başarısız kalmıştı; Demokratların yönetimi boyunca nükleer kabiliyetlerimizin çivilerini sökmeye çalıştılar ancak sonuca varmayınca da müzakere önerisinde bulunup zenginleştime hakkımızı resmiyete tanıdılar. Tüm bu gelişmeler sonucu ortaya çıkan nükleer anlaşma ise Trump tarafından ortadan kalkmış oldu. Günümüzde de onlar müzakereden bahsediyorlar. Geçen hafta yaptığım Afganistan gezisinde ABD tarafından gelen iki kişi bana onların müzakere talebinde bulunduğunu aktardılar fakat İran olarak asla onlarla aynı masaya oturmayacağız. Sözlerini tutmayarak güvenilmez olan bir ABD ile müzakere yapmamız anlamsızdır.” ifadelerinde bulundu.
Milli Güvenlik Yüksek Konsey Sekreteri İran’ın Afganistan’da Taliban ile yaptığı müzakerelerin diğer örgütlerle de diyalog yapılacağı anlamına geldiğine dair, “Taliban ile yapılan müzakereler kesinlikle DEAŞ ve Nusra Cephesi ile aynı masaya oturacağımız anlamına gelmiyor.” diye konuştu.

 

mehrnews