"ABD'den Füze Aldık, Ajan Değiliz"

"ABD'den Füze Aldık, Ajan Değiliz"

Suriye yönetimine karşı savaşan silahlı gruplardan Hazm hareketi medyada çıkan ABD ajanı...

Suriye yönetimine karşı savaşan silahlı gruplardan Hazm hareketi medyada çıkan ABD ajanı oldukları yönündeki iddiaları yalanlayarak “ABD’yle tek ilişkimiz bize gönderdikleri füzeler” dedi.

Suriye’de savaşan çok sayıda silahlı grubun bir araya gelmesiyle oluşan ve kullandığı ABD yapımı füzelerle adından söz ettiren Hazm Hareketi, “ABD ajanı” olmadıklarını, ABD’yle tek ilişkilerinin “kendilerine gönderilen füzeler” olduğunu açıkladı.

Hazm (Azim) Hareketi kendisine Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) adını veren grubun giderek etkisini yitirmesinin ardından, çok sayıda grubun bir araya gelmesiyle kurulmuştu.

Batı medyasının “ılımlı” diye sunduğu grubun içerisinde öldürdüğü Suriye askerinin kalbini yemesiyle “meşhur” olan Ebu Sakkar’ın liderlerinden biri olduğu El Faruk Tugayı’nın kimi unsurları da yer alıyor.

Arapça yayın yapan internet gazetesi Zaman Al Wasl’a röportaj veren Hazm Hareketi liderlerinden Yüzbaşı Halid Halid, hareketin ABD ajanı olduğu yönündeki suçlamaları reddetti. Halid, ABD’yle olan tek ilişkilerinin kendilerine “yanlış ellere” düşmemesi şartıyla gönderilen Tao füzeleri olduğunu ifade etti.

Halid ayrıca Hazm Hareketi’nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın sadırlarını durdurmak ve silahlarını etkisiz hale getirmek için her türlü bölgesel ve uluslararası işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Hazm lideri, röportajda İslam Devleti hakkında bir yorumda bulunmayı da reddederek, şu anki amaçlarının Esad’ı devirmek olduğunu, bu hedeflerine ulaştıktan sonra Suriye halkının kendisinin nasıl bir yönetim istediğine karar vereceğini savundu.

Uluslararası medyada kendilerinin “Amerikan ajanı” olarak resmedildiğini belirten Halid, “Halkımızın acılarını hafifletmek için Amerikalılarla iş yapıyoruz ancak ülkemizde ABD’nin çıkarlarını gerçekleştirmeyeceğiz” dedi.