ABD'den flaş Yemen Hamlesi

ABD'den flaş Yemen Hamlesi

ABD, Yemen Büyükelçiliği'ndeki personel sayısını azalttı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, hükümetin ve ardından Cumhurbaşkanı'nın istifasını sunduğu Yemen'deki büyükelçiliğinde görevli ABD vatandaşı personelinin sayısını azalttığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, ABD'nin Sana Büyükelçiliği'nde ABD vatandaşı çalışanlarının sayısını azalttıklarını, ancak büyükelçiliğin her zamanki gibi faaliyet göstermeyi sürdüreceğini söyledi.

Yemen'de uzun süredir devam eden siyasi çatışmalar ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırısıyla daha da tırmanmıştı. Bu gelişmelerin ardından Husiler'in hafta başında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girdiği iddia edilmişti.

Ülkede dün önce hükümet, ardından Cumhurbaşkanı Hadi istifa etmişti. Yemen Meclis Başkanı Yahya Ali er-Rai, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin istifasını kabul etmemiş ve meclisi pazar günü olağanüstü toplantıya çağırmıştı.