ABD'den Erdoğan - Biden Görüşmesi Açıklaması

ABD'den Erdoğan - Biden Görüşmesi Açıklaması

BM Genel Kurul genel görüşmeleri için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Joe Biden'ı konakladığı otelde kabul etti. Erdoğan'ın Biden ile basına kapalı görüşmesi yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

BM Genel Kurul genel görüşmeleri için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Joe Biden'ı konakladığı otelde kabul etti. Erdoğan'ın Biden ile basına kapalı görüşmesi yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Erdoğan-Biden görüşmesinin ardından Biden'in ofisinden açıklamada bulunuldu.

Yapılan açıklamada, "İki ülke arasında stratejik ilişki önemli. DEEŞ'e karşı mücadelede koordinasyonun artırılması ele alındı. Görüşmede Suriye'deki son durum ve Kıbrıs konusu ele alındı. Darbe girişimi soruşturmasına desteğe hazırız. PKK'nın asker ve sivillere yönelik saldırılarını kınıyoruz" denildi.

Görüşmeye Türk tarafında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirliğioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa Varank ve Genelkurmay Başkanlığından Tuğgeneral Levent Ergün katıldı.

ABD tarafında ise Biden'ın yanı sıra Dışişleri Bakan Yardımcısı Anthony Blinken, Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Colin Kahl, Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Victoria Nuland, ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ ile Mücadele Küresel Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, Enerji İşleri Özel Temsilcisi Amos Hochstein, Avrupa İşlerinden Sorumlu Kıdemli Direktör Charles Kupchan, Avrupa ve Avrasya İşleri Özel Danışmanı Anna Makanju görüşmede yer aldı.

ERDOĞAN, JAPONYA BAŞBAKANI ABE VE SLOVENYA CUMHURBAŞKANI PAHOR İLE BİR ARAYA GELDİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ve Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile görüştü. 

BM Genel Kurulu genel görüşmeleri için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, temasları kapsamında ABD Başkanı Joe Biden'ı kabulünün ardından Japonya Başbakanı Şinzo Abe'yi kabul etti.

Erdoğan, daha sonra Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta konakladığı oteldeki görüşmeler basına kapalı yapıldı.

Erdoğan, temasları kapsamında Yunanistan Başbakanı Çipras'la da görüştü. Erdoğan'ın konakladığı otelde gerçekleşen kabul, basına kapalı devam etti.