ABD'den Barzani'ye çağrı

ABD'den Barzani'ye çağrı

Biden, Barzani ile telefonla görüşerek, Abbadi ile yakın çalışmaya çağırdı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani ile Irak'taki son siyasi ve askeri gelişmeler hakkında telefon görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray'ın açıklamasına göre, Biden görüşmede, dün kendisinin ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Irak'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Haydar el-Abbadi'yle yaptıkları telefon görüşmeleri hakkında bilgi verdi ve Barzani'yi tüm Iraklıları temsil eden kapsayıcı bir hükümetin inşası çalışmalarında Abbadi ile yakın çalışmaya çağırdı.

Biden, ABD'nin Sincar Dağı'ndaki sığınmacılara yönelik insani yardımları ve Amerikan ordusunun Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün oluşturduğu tehdit ile mücadede Irak güvenlik güçlerine yardım etmeye yönelik çabaları hakkındaki son bilgileri de paylaştı.

Barzani de Haydar el-Abbadi'nin hükümeti kurmakla görevlendirilmesine desteğini ifade ederken, Irak içerisindeki farklı toplulukların ülkenin siyasi, ekonomik ve güvenlik meseleleriyle başa çıkmak için bir araya getirilmesi doğrultusunda çaba göstermeye istekli olduğunu belirtti.