ABD'deBüyükElektrik Kesintisi

ABD'deBüyükElektrik Kesintisi

ABD’nin başkenti Washington’ın önemli bölümünde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Yerel saatle 13.00 sularında kentin önemli bölümünde elektrik kesintileri meydana geldi. Kesintiden etkilenen yerler arasında ABD Kongresi, Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı da bulunuyor. Çok sayıda önemli federal kurumların binalarına da elektrik verilemezken şehirdeki metro hatları da olumsuz etkilenmiş durumda.
Dışişleri Bakanlığı’nın günlük basın brifinginde elektrikler aniden kesilince Sözcü Marie Harf, toplantıyı sona erdirmek zorunda kaldı. Brifingde bulunan gazeteciler de kesintiyi toplantıdan fotoğraflarla sosyal medyadan paylaştı.
Smithsonian müze kompleksinde de kesintiden etkilenen bazı müzelerin tahliye edildiği belirtildi.
ABD İç Güvenlik Bakanlığı, kesintilerin ardından yaptığı açıklamada olayın terör saldırısıyla bir ilgisi olmadığını duyurdu. Bakanlık daha sonraki açıklamasında ise kesintiye başkent Washington’a yakın bölgedeki Maryland eyaletinde bir elektrik santralinde meydana gelen patlamanın neden olduğunu bildirdi.
Başkent bölgesine elektrik sağlayan Pepco şirketi ise kesintinin giderilmesi için çalışıldığını belirtirken, şu anda bölgede 2 bin 400 binanın kesintiden etkilendiğini açıkladı.