ABD'de polis şiddeti, terörden daha çok öldürüyor

ABD'de polis şiddeti, terörden daha çok öldürüyor

ABD'de polis şiddetinden ölenlerin sayısının terörizmden dolayı ölenlerin sayısından fazla olduğu açıklandı

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) suç oranları 1980'li yıllardan bu yana kademeli olarak düşerken, ülkedeki polis şiddetinin giderek arttığı gözleniyor.
ABD'de faaliyet gösteren Adalet Politikası Enstitüsü isminde bir sivil toplum kuruluşu tarafından açıklanan raporda, ABD'nin polisi sürekli silahlandırdığı belirtiliyor. Raporda bunun bir gereklilik olup olmadığı sorgulanıyor. 
Raporda verilen bilgilere göre, 1987 ile 2011 yılları arasında ülkedeki suç oranının yüzde 19 civarında düştüğü belirtiliyor. Bu suç oranının düşmesi ile birlikte buna paralel olarak polisin de güvenliğinin arttığı ifade ediliyor. 1987 yılından bu yana silahla öldürülen polislerin sayısında yüzde 50 civarında bir azalma olduğu belirtiliyor. Ayrıca 1987 yılındaki ABD nüfusunun bugünkünden yüzde 75 daha az olduğu belirtiliyor.
Raporda, ABD'nin polisi silahlandırma için kullandığı bütçenin de yüzde 120 civarında artırıldığına da dikkat çekiliyor. 
İstatistikte; ABD'de suç oranının azalmasına rağmen, polisin daha çok silahlandırıldığı, bununla birlikte polis şiddetinin artmasının yanısıra polise yöneltilen şiddetin önemli ölçüde azaldığı, polisin silahlandırılması için aşırı miktarda ekonomik bütçe ayrıldığı noktasına dikkat çekiliyor.